El Västico inför tomma läktare. Så startar säsongen för IFK Göteborg och Elfsborg.

Förra säsongen:

Elfsborg - IFK Göteborg 2-0
IFK Göteborg - Elfsborg 3-0

***

Utan en enda träningsmatch är det så dags för allsvensk premiär!

IFK Göteborg avslutade svenska cupen med 1-1 mot Sirius för att vinna gruppen och avancera till kvartsfinal mot Hammarby. Den matchen hann aldrig spelas så det var det sista vi såg av Blåvitt. Men jag tycker ändå att det vi hann se var ett Blåvitt som kändes farliga. Med truppen nedan - som visserligen saknar Jakob Johansson, Bjärs och några till - så känner jag att det är favör IFK här.
Hemmaplansfördelen med publiktrycket är ju ingen faktor längre. Däremot så spelas matchen på naturgräs vilket ju ÄR en fördel i det här fallet.
Elfsborg tar i regel inte jättemånga poäng på gräs och fjolåret möte i Göteborg slutade 3-0 till Blåvitt. Jag tycker att firma Poya-Ferran är en tränarduo som gör mycket rätt i Blåvitt. Det finns spets i Söders avslut, Kharaishvilis smartness, Aiesh och Sanas en-mot-en-spel samt Pakas och Yusufs klass. I mina ögon har man mer att bjuda på än Elfsborg.

Johan Larsson är ett kanonförvärv såklart och Jesper Karlsson är klass. Spännande namn som Okumu, Ndione, Olsson finns det också. Men allt som allt ser jag Blåvitt som ett starkare lag. Elfsborg tog sig också vidare från en grupp med Örebro, Brage och Oskarshamn. Det såg ut att vara på rätt väg. Men jag är ändå inne på att Blåvitt kommer ta det här. Särskilt då matchen spelas på naturgräs.

Blåvitts trupp

Anestis, Amos, Tolinsson, Da Graca, Jallow, Wernersson, Holm, Calisir, Titi, Aiesh, Affane, Dahlqvist, Erlingmark, Alexandersson, Toko, Yusuf, Sana, Söder, Lagemyr, Abraham, Farnerud, Kharaishvili

Saknar.

Elfsborgs trupp

Tim Rönning, Mathias Dyngeland
Christopher McVey, Johan Larsson, Gustav Henriksson, Leo Väisänen, Joseph Okumu, Simon Strand, Frederik Holst,
Robert Gojani, Samuel Holmén, Simon Olsson, Deniz Hümmet, Rasmus Alm, Jesper Karlsson, Jacob Ondrejka, Prince Isaak Kouame, Marokhy Ndione, Per Frick.

Frånvaro (skada/rehab/sjukdom):
Sivert Heltne Nilsen (Knä), Alexander Bernhardsson (Knä), Rami Kaib (Fot)

Speltips IFK Göteborg vs Elfsborg:
Jag spelar Blåvitt till 2.00 hos Unibet , LeoVegas & Casumo (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip