Speltips: Under 2.5 mål till 1.98 hos nya Expekt .

Även IFK Göteborg 1X till 1.76 är en bra utgångsposition.

__________

Riktigt fint möte under måndagen med spänning av dess like. Hemmalaget IFK Göteborg behöver poäng för att så fort som möjligt säkra ett nytt kontrakt utan kval medan Elfsborg går för SM-guldet. Det är minst sagt roliga förutsättningar i detta västkustderby där det väntas storpublik. Formen pikar spikrakt uppåt för gästerna medan IFK Göteborg har tagit ett steg tillbaka, men hamnar rätt här igen?

IFK Göteborg
Senaste match: Värnamo - IFK Gbg 3-1
xG: 1.13 - 0.97
Skott/skott på mål: 14/6 - 10/1
Possession(%): 59 - 41
Hörnor: 7 - 4
Det såg stabilt ut efter den första halvleken där Blåvitt hade kontroll. I andra gjorde Värnamos tränare Kim Hellberg ett par förändringar som blev till en klar fördel. Blåvitt hade svårt att få grepp i pressen och Värnamo tog över mer och mer. Det var dock till synes billiga mål som skulle vara skillnaden för dagen.


Elfsborg
Senaste match: Elfsborg - AIK 3-0
xG: 1.51 - 1.01
Skott/skott på mål: 10/4 - 11/1
Possession(%): 39 - 61
Hörnor: 3-5
Det blev en enkel seger för Elfsborg när AIK spelade hemmalaget i händerna och de kunde göra precis det de gör bäst. Det gick snabbt i omställningarna men framförallt visade defensiven sådan otrolig kvalitet och det bjöds inte på någonting.

Läget hos Blåvitt?
Har i stort sett alla tillgängliga. Thordarsson är åter efter avstängning.

Läget hos Elfsborg?
Bara bra även här, där Frick var tillbaka från start senast och överlag en skadefri, stark trupp.

Årets viktigaste match - lagen delar på poängen?

Blåvitt har gått som tåget under hösten men står nu inför sin första “minikris” på länge under denna säsongen med två raka förluster mot lag de varit favoriter emot. Elfsborg lyckades ta sig ur sin när de hade två raka förluster för att nu ha fyra raka segrar trots att man inte varit alltför övertygande förutom senaste segern. Hemmalaget har fått mycket framgång i sin höga press men mot ett spelskickligt Värnamo gick det inte vägen, medan Elfsborg är så erkänt duktiga när de ligger samlat och hugger på misstag så förväntar jag mig ett mer kompakt Blåvitt här. Förhoppningsvis kan man låta Elfsborg få föra spelet mer och istället själva ställa om med Mucolli, Selmani och Santos som gjort bra resultat under hösten. Väntar mig en mer avvaktande match här mellan ett förhoppningsvis lägre Blåvitt och ett Elfsborg som har en fantastisk defensiv som stänger igen. Båda lagen kan nog tänka sig ett oavgjort resultat?

Speltips: Under 2.5 mål till 1.98 hos nya Expekt .

Även IFK Göteborg 1X till 1.76 är en bra utgångsposition.
This is the stats tab
This is the post tip