Västkust"derby" på måndagen när Falkenberg gästar IFK Göteborg.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Defensivgt trassel hos IFK Göteborg. Tre spelare som startade i backlinjen förra omgången är avstängda:
Mittbacksparet Calisir + De Graca samt ytterbacken Toko.
Den senare lär väl ersättas av Sebastian Ohlsson, vilket ger högerkanten en offensiv balans. Rasmus Wikström kommer start-debutera som mittback och jag tror August Erlingmark tar den andra platsen.

Offensivt ser det ljusare ut då Lasse Vibe är tillbaka, redo för att åtminstone hoppa in. Dessutom finns nyförvärven Sana och Aiesh med i truppen. Ingen lär väl starta, men bägge borde vara inhoppsaktuella.

Falkenberg känns lite på gång. Gjort mål i fem av sex matcher efter sommaruppehållet och klättrat över strecket. Känslan är att de verkligen hugger på nytt kontrakt. Flera offensiva spelare visar rätt lovande form och statistiskt är det tydligt att Falkenberg skapar relativt många målchanser av bra kvalitét.. Är framför allt hemma i Falkenberg de tar sina poäng, men med tanke på att den här matchen spelas på gräs hyfsat nära geografiskt är det så nära hemmakänsla de kommer den här allsvenska säsongen. På bortaplan har de släppt in 23 mål på 8 matcher - sämst i serien. Höll nollan borta mot AFC, annars har de släppt in mål i varje bortamatch.

Blåvitt har inte sett lika bra ut efter sommaruppehållet som innan. Tappat en del poäng, samtidigt som spelet varit sådär. Förståeligt då de sålt och skadesaknat nyckelspelare. Det här är lite av sista chansen för att smyga med i kampen om europaplatserna. Ska bara vinna en sån här match. Har ju också noll att oroa sig för vad gäller bottenstrid - så det skadar ju inte om det även blir lite underhållning (=mål) för hemmafansen. Falken har släppt in tre eller fler mål vid fem bortamatcher - så jag håller det inte för osannolikt att IFK ensamt klarar 2,5-linan om de får hyggligt tidig utdelning.

Men med tanke på de defensiva problemen IFK har tror jag Falkenberg har bra chans att näta själva. Kryss är uselt för Blåvitt, så jag tror inte vi stanar på 1-1. Därmed landar jag i ett överspel.

2/3-1?

This is the stats tab
This is the post tip