IFK Göteborg tar emot FC Köpenhamn på torsdagen i EL-kvalet. Avspark redan 18:00.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.
1.68 hos Unibet , LeoVegas & Casumo .

Vilken match det här är och vilken ännu större match det hade KUNNAT vara om vi fått ha publik på läktarna. Mycket på spel såklart:
- FCK som är vana vid att spela i Europa och helst ska in i ett gruppspel.
- IFK Göteborg som med nye tränaren Rolle Nilsson vid rodret kan rädda en miserabel allsvensk säsong.

Blåvitt har saknat Söder hela säsongen i stort sett. I söndags återkom viktige Karaishvili, men han gick sönder direkt och lär vara out igen tyvärr. Utan den duon är IFK:s offensiv ganska tam. Klart du kan ha Wernbloom och Farnerud som får brunkstångas i luften, men svårt att se det räcka i Europa. Aiesh har inte gjort någon höjdarsäsong och Kouakou har inte fått det att lossna heller. 24 mål på 20 matcher skrämmer inte.

Ställs nu mot ett FCK som kan ställa ett mycket kompetent försvar på benen. Var bara en dryg månad sedan de nollade Man United i EL-slutspelet. Bra målvakt i Karl-Johan Johnsson och flera bra försvarsspelare. Så här får IFK kämpa om de ska göra mål.

Blåvitts bästa chans att avancera är troligen att backa hem och sikta på att hålla sig kvar i matchen sålänge som möjligt. Blir det en böljande och öppen match med en del ytor är FCK individuellt bättre och lär förmodligen tjäna på det. För Blåvitts del lär det bli en fysiskt stark elva med Erlingmark, Bjärsmyr, Jakb Johansson, Yusuf och Wernbloom.

FCK spelar ofta tajta matcher i Europa League. Samtliga gruppspelsmatcher ifjol (när de spelade i Malmös grupp) innehöll under 2,5 mål. 3/5 slutspelsmatcher gick under 2,5 mål också. Klart de har ett par klasspelare offensivt, men har inte bilden av laget som ett gladspelande all in i -offensiven lag. Det här är ändå en bortamatch, så de borde ha viss respekt för Blåvitt här, släpper danskarna in första målet blir det inte lätt att vända.

Avgörs i enkelmöte så vid 1-1 blir det förlängning. Tror knappast lagen kommer gå all in för ett segermål om vi skulle ha det resultatet. Jag tror det här blir tajt och målsnålt där jag tror framför allt Blåvitt får svårt att näta.

1-1, 0-0, 0-1 eller 0-2 känns som tänkbara slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip