Speltips: IFK Göteborg vinner matchen till 2.21 hos Pinnacle

_______

Ännu en sådan där livsviktig match för Blåvitt och ännu en gång är det Halmstads BK man möter. Efter uppehållet så togs en poäng mot Halmstad där man spelmässigt förtjänade mer, en oväntad förlust mot Varberg och nu senast en stark poäng borta mot Elfsborg. Det är minst sagt svårt att veta vad för Blåvitt vi får se nu men det känns i alla fall som hoppet är uppe på nytt efter poängen senast som inte många hade förväntat sig. Tiden är dock knapp när avståndet börjar öka efter AIK:s två segrar. På besök kommer Halmstad som haft en stark säsong med många bra resultat, kanske inte alltid spelmässigt så bra men likväl lyckas man få med sig poäng. Kommer närmast ifrån en stark upphämtning mot Värnamo där man låg under med 0-2 och innan det en imponerande seger borta mot Norrköping där man stundtals hade stora problem.

IFK Göteborg
Senaste match:
Elfsborg - IFK Göteborg 1-1
xG: 1.17 - 0.14
Skott/Skott på mål
16/4 - 7/3
En väldigt svår bortamatch mot ett lag som gått som tåget i Allsvenskan i år. Tänkte att Blåvitt skulle ha alldeles för stor press och tyngd på sina axlar efter förlusten mot Varberg, men matchen var som bortblåst. Det var ett fokuserat och samlat IFK Göteborg som gjorde exakt det som krävs mot Elfsborg, det var inget öppet spel som hemmalaget gillar utan Blåvitt kunde spela på sina premisser och dra ner tempot. Lyckades även få en del ytor genom Berg som fick fast bollen, ledningsmålet skulle dock komma lite turligt genom Carlén som sköt på Lagerbielke in i mål. I andra halvlek var det bara fokus på försvara poängen, det blev en tung start när Elfsborg kvitterade direkt men Blåvitt lyckades hämta sig och ta en poäng där Pontus Dahlberg fick lite av sin revansch. Positivt i övrigt är att båda nyförvärven Thomas Santos och Arbnor Mucolli bidrar direkt och visar kvalitet.


Halmstad
Senaste match:
Halmstad - Värnamo 2-2
xG: 1.3 - 1.37
Skott/Skott på mål
14/3 - 15/5
En trevlig match mellan två välskötta lag som gjort det bra i år. Målen skulle dock vara alldeles för enkla, Värnamo kunde göra både 1-0 och 2-0 medan det blev en del kommunikationsmissar i Halmstad. Trots underläge kunde Halmstad sedan komma in i matchen genom ett turligt självmål men i andra halvlek var det Halmstad som styrde och ställde och förtjänade kvitteringen. Det var Mohammed Naeem återigen som blev poängräddare för Halmstad.


Status:
Inga nya skador eller avstängningar att rapportera.

Malkolm Nilsson-Säfqvist klev av skadad i minut 34 mot Värnamo senast. Skulle han missa även här så är det ett stort avbräck hos gästerna.

Halmstad närmar sig en förlust, Blåvitt närmar sig en seger - Kommer här?

Med senaste matchen lagen emellan i beaktning så är denna match en klar fördel IFK Göteborg som nu också har hemmaplan. I senaste mötet lyckades Blåvitt verkligen öppna upp Halmstad och komma runt på kanterna. Nu till denna match är Mucolli och Santos med vilket skapar mer spets för att luckra upp Halmstad som säkerligen kommer gå in för att försvara här. Tror på ett massivt tryck på Gamla Ullevi och ett Blåvitt som trycker ner Halmstad för lågt och tillslut får utdelning. Halmstad kommer allt närmare en förlust medan Blåvitt kommer närmare en seger. Passande match här när Blåvitt spelar för sin allsvenska existens?

Speltips: IFK Göteborg vinner matchen till 2.21 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip