Hammarby reser till Göteborg på söndagen.
Mitt speltips: Blåvitt vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. bet365 .

Tuff bortamatch i Slovenien förra veckan, därefter upp till Östersund. Från gräs till konstgräs. Därefter resa till Serbien för bortamatch i Europakvalet. Gräsmatch igen där. Det blev en tuff match där Bajen spelade bästa möjliga lag men förlorade med 3-1. Dubbelmötet lever trots allt och det lär Hammarby satsa på för att ta sig vidare mot gruppspel. Den här Blåvittmatchen kommer därför minst sagt i kläm för deras del.

Eftersom de kvalificerade sig för Europaspel först via cupseger i maj har de inte riktigt förberett en truppbredd som är optimerad för att dubblera. Förra helgen mot Östersund vilades Ludwigson, Amoo och Abbe Khalili (som dragits med en skada) från start. Rimligt att vänta sig att det blir rotation igen på ett par positioner. Då är de som kommer in helt enkelt inte lika starka. De ordinarie gubbarna kan omöjligt vara särskilt fräscha heller. Och när energispelare som Selmani och Ludwigson inte har samma klipp i pressen/inte orkar springa lika mycket är de klart mindre nyttiga då det är deras styrka. Prestationen mot Östersund var, framför allt i första halvlek, rätt svag jämfört med tidigare matcher. Måhända ett tecken på att dubbleringen tär.

Pensionärsblåvitt är vad de är. Keepern Anestis är ifrågasatt, de verkar inte kunna hålla nollan och Simon Therns kreativitet saknas något enormt på mitten. Usel insats mot Varberg förrförra omgången och senast föll de igen. Pekings 2-0-ledning i första halvlek blev för tuff att hämta igen. Bortsett första halvtimmen var prestationen rätt okej ändå tycker jag. Är väldigt tunga att möta när de får in bollar i straffområdet med Berg och Kolbeinn på plats.

Tror knappast IFK har med någon toppstrid att göra den här säsongen. Truppbygget känns helt snett och hemvändarna verkar inte bli den injektion många hoppats. Men just här tror jag de har bra vinstchans, då de ställs mot ett dubbeljobbande Bajen. När Blåvitt väl får träff finns det ändå klasspelare som kan göra skillnad. Att matchen spelas på Ullevis gräs är också ett plus. IFK är i skrivande stund knappa favoriter, jag tycker de ska vara tydligare sådana med tanke på utgångsläget.

Speltips: Blåvitt vinner, med insatsen tillbaka på kryss.

This is the stats tab
This is the post tip