Det vankas stormatch på Gamla Ullevi när ett uppåtgående IFK Göteborg tar emot ett Hammarby som kommer stärkta efter derbyseger. Det väntas riktig sommarvärme, bra tryck på läktarna och en väldigt betydelsefull match.

Senaste match: AIK - IFK Göteborg 2-2 (Expected goals (xG) 1.27-2.03)
En match där gästerna börjar starkt med hög press, bra kontringsspel och fina kombinationer. Vilket rättvist ledde till 0-1 med chanser för en utökad ledning. Detta skulle dock ändras efter en snöplig kvittering som Pontus Dahlberg får ta på sig. AIK kunde sedan ta över matchen och göra 2-1. Men IFK Göteborg kom tillbaka och kunde kvittera på en hörna i slutet av matchen. En poäng som det märktes betydde mycket för IFK Göteborg som nu har fyra matcher utan förlust.

Senaste match: Hammarby - Djurgården (Expected goals (xG) 1.97-2.20)
Lika svängigt om inte mer var det i Stockholmsderbyt på Tele2. Det var en öppen historia där det kändes som det knappt behövdes chanser för att bollen skulle hamna i nätet. Hammarby stod för en stark första halvlek som slutade 2-0 där Djurgården hade svårt att få fast bollen. I andra halvlek närmade sig Djurgården målmässigt men det kändes aldrig riktigt nära utan Hammarby kunde vinna komfortabelt trots att man inte gjorde någon övertygande insats.

Truppstatus IFK Göteborg:
Sebastian Eriksson, som för övrigt gjorde en riktigt bra match , klev av med känning senast.
Pontus Dahlberg var tillbaka i målet mot AIK.
Marcus Berg som störts av sjukdom spelade 28 minuter senast. Redo för fler minuter här?

Truppstatus Hammarby IF:
Mads Fenger och Viktor Djukanovic gick ut skadade och väntas saknas ett par omgångar.

Båda lagen kommer ifrån kaosartade matcher - blir mer ordning och reda här?

Tycker att IFK Göteborg hade ett spännande kontringsspel senast mot AIK vilket de säkerligen kommer använda sig av här. Medan Hammarby såklart kommer vara mer redo för det efter att ha släppt in tre mål senast mot Djurgården. Brukar bli ett steg tillbaka efter sådana målrika matcher, tror inget av dessa lagen vill ha en matchbild där det är öppna spjäll. Blåvitt har också 6/8 matcher under 2.5 mål medan Hammarby har hälften av matcherna under 2.5 mål. Tror det finns goda chanser för en ny kamp där lagen har stor respekt för varandra och blir mer avvaktande mot omställningsspelet.

Spel: Under 2.5 mål till 2.04 hos Pinnacle