Blåvitt tar emot Helsingborg på måndagen.
Mitt speltips: IFK Göteborg gör över 1,5 mål, dvs två eller fler. Bethard .

Väljer det här spelet före raka ettan då oddset är högre och 1-0 inte känns super-troligt. Inte helt otänkbart att Helsingborg gör ett mål heller och att två Blåvittmål kommer krävas för seger.

Hemmalaget går mot en stark höst. Har samlat på sig så många poäng att det finns en outsider-chans på Europaplats. Bra drag på Ullevi igen, de äldre spelarna levererar och några yngre ger hopp om framtiden. Satt sig i en situation där de har allt att vinna och där säsongen redan känns som en framgång sett till de senaste årens ökenvandring. Ska erkänna att jag inte riktig såg det komma då första halvan av säsongen var rätt trist. Men spelar nu en lite mer fartfylld fotboll där de kommer till fler avslut och skapar en hel del lägen. Det jag gillar är också att de gått för att göra fler mål vid ledning. Har inte packat ihop runt eget straffområde och försökt spela av matchen bara.

Bara seger som gäller för Blåvitt i en sån här match, så vid eventuellt 1-1-läge finns inte att nöja sig med en poäng, kommer gå väldigt hårt för ett segermål.

Helsingborg har en jobbig säsong. Sparkat tränaren och har byggt om truppen, men har väl inte riktigt fått utväxling på det än. Släppt iväg Degerfors lite som nu är tre poäng före på kvalplats. Den underliggande statistiken ser inte superbra ut och HIF är verkligen ett bottenlag. Tung förlust i Värnamo senast efter att ha hämtat ikapp 0-2 till 2-2. Att då släppa in ett nickmål på hörna via matchens sista bolltouch svider.

Ett Blåvitt på frammarsch med publiken i ryggen tror jag har bra chans att vinna här. 2-0/2-1 känns som tänkbara slutresultat.

This is the stats tab
This is the post tip