"El Västico" väntar på måndagen.
Mitt speltips: Specialaren att bägge lagen nätar + över 2,5 mål i matchen. Går att lägga som Bet builder på exempelvis Lucky Sports eller bet365 , eller som en färdigskapad marknad.

Tycker det här är en svår match att sia om när det gäller 1x2-marknaden. Det är ett derby med allt vad det innebär. Samtidigt är det två lag som ligger sjua och åtta i tabellen. Bekväm distans neråt och för långt uppåt för att Europaplatser ska vara en realitet. Det jag tycker vi kan räkna med är att inget av lagen kommer vara nöjda med en poäng i ett läge där det står 1-1. Och jag tycker det ska vara bra chans för bägge lagen att göra mål - därför gillar jag det här spelet.

Blåvitt har gjort mål i alla hemmamatcher utom en. Är väl kanske inte det mest spännande offensiva laget i serien, men med Marcus Berg i laget finns alltid en chans. Kommer vara välfyllda läktare och en fullt inspirerad anfallsstjärna. Har dessutom spelat in Emil Salomonsson som högerback, han är rätt offensiv och frejdig. Ställs mot ett Elfsborg som hållit nollan i bara 4/23 allsvenska matcher hittills (mot Degerfors när de var kalla, Sundsvall, Sirius ich en tajt match mot Djurgården hemma). Oftast klarar de inte av att hålla tätt, trots en bra backlinje + målvakt på pappret. Kan inte skylla på otur då de släppt in ungefär så många mål som de "borde" sett till expected goals against.

Blåvitt hade en formtopp när de dubbelmötte IFK Norrköping + Varberg (8-0 och nio poäng). Smög upp som en Europaplats-outsider, men har sedan dess bara två segrar på sex matcher och. Bara en hållen nolla och rent allmänt lite tappad fart. Helsingborg hemma var ett bottennapp innan de var rätt chanslösa mot Djurgården - så ingen bra trend före uppehållet. Elfsborg har gjort mål i åtta raka matcher. Efter en lång segerfri svit har de tre raka segrar och jag tror de kan göra en bra höst resultatmässigt. Bör definitivt ha offensiv power nog för att göra mål här.

I en oviss match tycker jag det här är bästa spelet på förhand. Kan verkligen se bägge lagen näta och 1-1 borde det itne kunna sluta då bägge lagen vill ge sina fans en seger - tre poäng är otroligt mycket bättre än en i det här skedet av säsongen.

Speltips: Båda lagen nätar + över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip