Mina rekar har gått en aning trögt sedan omstarten av Allsvenskan för ett par veckor sedan. Nu känner jag dock att jag hittat en mycket spelvärd rek som har alla förutsättningar att gå in. Nämligen 'Över 2,5 mål & båda lagen gör mål' i söndagens kamratmöte, vilket finns för fina @1.9 på bet365 .

____________________________________________

***Statistik***

5) IFK Norrköping 16 8-3-5 +4 (24–20) 27p
11) IFK Göteborg 15 4-7-4 +2 (21–19) 19p

Senaste tre matcherna för Göteborg;

1–1 Halmstads BK (H)
2–4 Örebro SK (B)
2–2 Örebro SK (H)

Senaste tre matcherna för Norrköping;

2–4 Örebro SK (B)
1–3 IF Elfsborg (H)
0–1 AIK (B)

____________________________________________

***Analys om Göteborg***

IFK Göteborg tvingades göra förändringar efter den förödmjukande förlusten i Örebro. Jörgen Lennartsson fick ta adjö efter 2,5 säsonger som tränare i föreningen. Sedan tidigare hade dock en 'rebuilding'-fas inlett, vilket har visats i att flera storspelare redan lämnat eller ryktas vara på väg att göra detsamma. Istället har sportchef Mats Gren lånat in två intressanta ungdomar, från Juventus respektive Vancouver, och dessutom förstärkt med tidigare Arsenaltalangen Kristopher Da Graca.

Hösten blir en slags övergångsperiod för IFK Göteborg att värdera sin trupp samt planera och satsa nytt inför nästkommande år, med deras förhoppning av en trupp beståendes med flera spelare från akademin. Det är dock inte hängläpp för det, då skrällen att Torbjörn Nilsson övertalades leda laget tillsammans med Alf Westerberg framtill vintern. Med det har entusiasm samt passion ändå präglats senaste veckorna på ett Kamratgården som för mestadels varit i spillror. Första – och enda – matchen tränarparet har genomfört var senast hemma mot ÖSK, där imponerande spel noterades i en 2–0-ledning, vilket dock tappades till två lika i matchens sista spark. Det fanns dock mycket att ta vidare rent spelmässigt, tyckte båda tränarna och spelarna.

*Truppen

Backlinjen får klaras utan lagkapten Mattias Bjärsmyr som tidigare under veckan såldes till Turkiet, och Emil Salomonsson som är avstängd. Utöver det är den en relativt skadefri trupp som finns att tillgå.
_________

***Analys om Norrköping***

IFK Norrköping kom in till säsongen sedda, tillsammans med AIK, som största utmanarna till Malmö FF. Trots att 'Peking' lyckades besegra just de regerande mästarna i en svängig match i Skåne, har övriga resultat på sistone sviktat otroligt olyckligt. Sedan 2–0-segern hemma mot Göteborg i juni har det blivit tre förluster i följd med sammanlagt åtta insläppta mål. Och då har vi inte ens räknat in den pinsamma kvalförlusten till Europa League mot Trakai.

Det är svårt att peka på raka faktorer, jag synade inför säsongen Norrköpings kvalitetsbrist i anfallsspelet och för stort förlitande på defensiven – istället har det snarare blivit tvärtom. Den kontinuerliga fyrbackslinjen har inte kommit i standard och det centrala mittfältet har, trots 'stjärnspelare', blivit stundtals utspelade. Nu har vänsterback Christopher Telo lämnat för Norska Molde och på det har mittfältaren Alexander Jakobsen anlänt.

Framåt lyckas faktiskt Kalle Holmberg och Sebastian Andersson fortsätta att spela bra, varav den förstnämnda är uppe på sju mål i detta nu. På lur står dock Simon Skrabb, som nyförvärv tyvärr missade hela vårsäsongen på grund av skada, och som jag tycker är en sund anfallstyp. Tar rätt löpningar för att öppna upp för både han själv och laget. Får han speltid?

*Truppen

Förutom nämnda är Daniel Sjölund halvskadad och testat sent till söndagens match, men lär få vila.

________________________________

*Slutanalys*

Det är två lag som behöver ladda om inför den återstående halvan av Allsvenskan. Två lag som vill spela offensiv och snabb fotboll, men vilket fått offra i svag defensiv. Jag har svårt att se att lagen vrider om balansen helt, utan de går efter sina förutsättningar vilket är att de går för offensiv och för mål. Det bäddar för målglad match, vilket spelbolagen synat. Över 2.5 mål utges till blyga 1.65 på bet365 , men tacka gudarna att då extraspelet 'Över 2.5 mål & båda lagen gör mål' erbjuds till @1.9. Helt klart spelvärt.

Lycka till vid rygg

This is the stats tab
This is the post tip