Den jämna Grupp 7 beståendes av IFK Göteborg, IFK Norrköping, GAIS och Utsiktens BK kommer avgöras med mycket spänning i den sista omgången. Kort sagt behöver troligen IFK Göteborg eller IFK Norrköping vinna detta mötet annars kan GAIS gå om de vinner sin match mot Utsikten.

Det råder lite panik hos Blåvitt efter en bedrövlig insats i derbyt mot GAIS. GAIS fick alldeles för mycket initiativ i matchen och kunde spela på sina villkor. Sedan har det sett svajigt ut bakåt för Blåvitt, mycket för en ovan Adam Carlén som satts i “fel” position och haft det problematiskt. Däremot ser man en del potential att kunna bli en bra mittback och då får man räkna med misstag. Offensiven såg heller inte mycket bättre ut men där har laget sparkapital i Marcus Berg som nog är redo för en start här.
Det behövs en seger för att dels skapa lite lugn i föreningen men självklart också för att gå vidare till kvartsfinal.

- Adam Carlén avstängd.

Senaste elvan:
Adam Ingi Benediktsson
Sebastian Ohlsson - Adam Carlén - Johan Bångsbo - Oscar Wendt
Gustav Svensson - Elias Hagen
Eman Markovic - Hussein Carneil - Gustaf Norlin
Suleiman Abdullahi

_______

Vad som är positivt för Blåvitt är att IFK Norrköping inte heller sett sådär imponerande ut hittills. Senast såg det ut att gå mot förlust mot ett svagt Utsikten som lyckades göra tre mål på bortaplan. Under all kritik för IFK Norrköpings försvar som inte alls var med på noterna. Som tur var så vaknade laget i slutet av matchen och kunde både reducera samt kvittera mellan 88-93:e matchminuten. Det är lite samma sits här som hos Blåvitt, där bästa anfallaren Nyman började på bänken senast. Tränare Riddersholm valde att även vila ett par andra “ordinarie” spelare som nu ska vara redo för 90 minuter i den så viktiga matchen mot Blåvitt

- Skúlason tillbaka från sin skada
- Testats ett par olika spelare på mittbackspositionen bredvid Ssweankambo. Troligen får vi se unge Fritiof Hellichius från start, enligt NT-sporten.

Senaste elvan:
Jansson
Eid – Peprah - Ssewankambo – Baggesen
Ortmark – Traustason
Shabani – Sema - Sigurdsson
Gudjohnsen

_________

Det är svårt att inte tänka mål i denna match där båda lagens defensiv sett så svajig ut, Nyman och Berg tillbaka från start och matchens förutsättningar att båda lagen troligen måste vinna.

Spel: Över 2.5 mål till 1.70 hos Betinia
This is the stats tab
This is the post tip