På Gamla Ullevi inleder IFK Göteborg säsongen i Allsvenskan med att gästas av nykomligen IFK Värnamo. Premiärer brukar vara öppna tillställningar och här råder inget undantag. Göteborg är ömsom vin, ömsom vatten och har inte heller haft någon lysande försäsong. Även om Värnamo också har gjort halvdana insatser i träningsmatcherna så har det gått bra i den svenska cupen - när det väl har gällt. I och med detta har Värnamo en betydligt större chans till poäng än vad marknaden föreslår med sina odds.

Göteborg gjorde en usel första halva av förra säsongen. Under hösten ryckte de upp sig och spelade bra. Detta räckte till den åttonde plats i tabellen. Laget har fortsatt problem i defensiven, som inte håller någon högre klass. I den svenska cupen besegrade de Landskrona BoIS innan det blev två raka 1 - 1 matcher mot Norrby och Mjällby. Samt en förlust mot Elfsborg i kvartsfinalen. Det känns fortfarande lite svajigt i laget och risken är stor att premiärnerverna kan ställa till det för Göteborg.

Värnamo har ett starkt kollektiv som har tagit dem upp till Superettan och direkt därefter upp till Allsvenskan. Vilken resa! Tränarduon Kim Hellberg och Jonas Thern har gjort ett makalöst jobb med laget, som vann Superettan med 59 poäng efter 30 omgångar. Nykomlingar har en tendens att börja piggt i Allsvenskan. Allting talar för att Värnamo också följer det mönstret. I den svenska cupen lyckades de besegra Ängelholm och GAIS innan det blev en förlust borta mot mästarna Malmö FF.

Göteborg är knappast en favorit att hålla i handen, med tanke de är så ojämna. Värnamo har en stor chans till poäng. Därmed blir det ett spel på att Göteborg inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Värnamo.

Speltips IFK Göteborg - IFK Värnamo:
X2 - odds 2.19 hos Pinnacle .

TV: Allsvenskan och fyra miljoner extra på Europatipset!





This is the stats tab
This is the post tip