Kalmar FF reser till Göteborg för en knepig bortamatch på måndagen.
Mitt spel: Över 2,5 mål i matchen.

Kanske lite ologiskt att ta ett överspel på KFF - 14 av deras 20 matcher har innehållit under 2,5 mål. Dessutom har de gjort minst antal mål i hela serien. Men. Jag tycker laget såg vassare ut än på hela säsongen senast mot AIK. Pekingnyförvärvet Jakobsen var vass, norrmannen Herrem kom till avslut och oroade motståndarförsvaret och bulldozern Fröling var jobbig att möta som vanligt. Problemet för Kalmar den här säsongen har hela tiden varit att de saknat spelare som kan förvalta målchanserna laget skapat. Sett till xG (förväntat antal gjorda mål) hos min statistiktjänst "borde" de ha gjort 28.42 mål - betydligt fler än de 17 som det blivit. Det är "mittenlagsklass" på xg-summan och förklaringen till lagets utsatta position är att de inte satt dit bollarna. Blir inte förvånad om Kalmars sista tredjedel blir deras målmässigt bästa den här säsongen nu när de verkar som de fått in spelare med lite pannben istället för två vänsterfötter.

Positivt även att Rasmus Elm fick hoppa in senast - han är alltid bra när han väl kan spela. Tack vare segern har Kalmar fått liiiite andrum. Så jag tror inte de kommer till Göteborg med 0-0-ambition. Vann exempelvis bollinnehavet mot AIK senast, så jag gissar att de vill fortsätta så.

Blåvitt har 11 av 20 matcher över 2,5 den här säsongen. Sålt/skadetappat ett par spelare och värvat in ett par ersättare. Har minihugg på EL-platserna om allt vill sig väl, men mycket handlar om att förbereda sig för nästa säsong nu. Finns ingen anledning att vara nöjd med kryss i en sån här match - det är bara att gå för tre poäng. Sedan Starfelt lämnade tycker jag försvaret sett darrigt ut stundals. Släppt in mål mot Sundsvall och Falkenberg hemma samt Helsingborg borta nyligen. Så nog borde Kalmar kunna få sina chanser här. Samtidigt har Söder sett vass ut offensivt och även Vibe har återkommit efter skada. Aiesh och Karashvili borde kunna servera fina framspelningar.

Tror bägge lagen kommer göra mål här och att vi inte landar på 1-1. Tycker helt enkelt oddset för "över" ligger lite högt här mot bakgrund av att Kalmar ser förbättrat ut framåt.

2-1 åt något håll?

This is the stats tab
This is the post tip