Blåvitt inleder tävlingssäsongen mot Landskrona.
Mitt speltips: Under tre mål asian. Bethard .

Vid det här laget vet ni att under tre mål asian innebär att du får pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål. Vinst vid noll, ett eller två mål. Förlust vid fyra eller fler.

Jag tror underspelet är en bra startposition här. Blåvitt har visserligen Marcus Berg i truppen, seriens kanske bäste anfallare. Tycker dock laget saknar kreativitet på mittfältet och här är lagets mest kreative spelare borta då Tobias Sana är sjuk. Av träningsmatcherna att döma lämnar IFK Göteborgs anfallsspel en del övrigt att önska. Inte skapat så mycket i de matcherna jag sett och anfallsspelet var inte särskilt bra i fjol heller i ärlighetens namn.

Sen är det första tävlingsmatchen med allt vad det innebär. Och den spelas på Valhallas konstgräs, ett underlag jag tycker passar Blåvitt rätt så dåligt.

Landskrona var en positiv Superettanöverraskning i fjol. Blivit totalt sönderköpta under vintern med flera spelare som gått till Allsvenskan. Återstår att se om klubben lyckas upprepa fjolårets succé. Kör mycket lokala spelare och rätt ungt. Inte så många namnkunniga spelare med jättebra meriter i truppen. Men bra tränargärning och jag räknar med en rätt stabil insats. Gjorde ett bra genrep mot Trelleborg (0-0) där framför allt defensiven satt. Bra skadeläge.

Jag tror 3.0 är en hög lina här till runt dubbelt. Ser framför mig en matchbild med Blåvitt som spelförande utan att skapa överdrivet mycket samtidigt som Landskrona nog får svårt att hota. För mig känns 1/2-0/1 som tänkbara slutresultat. Bör uppstå bra lägen att livespela över 2,0, 1,75 eller liknande om det öppnar upp sig.

This is the stats tab
This is the post tip