IFK Göteborg överträffar alla förväntningar men här väntar tuffast möjliga motstånd.

Förra säsongen
IFK Göteborg - MFF 0-3 (4-3 i hörnor)
MFF - IFK Göteborg 1-2 (11-1 i hörnor)

Allsvenskan
1. Malmö FF 8 5 2 1 16:8 17
5. IFK Göteborg 8 5 1 2 18:10 16

Blåvitt hemma
3 3 0 0 9:1 9

Hörnor hemma

6-3 mot Elfsborg
2-0 mot Helsingborg
5-4 mot AIK

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Norrköping - Blåvitt 1-2

MFF borta
4 2 1 1 5:5 7

Hörnor borta

4-5 mot Sirius
3-5 mot Norrköping
3-3 mot Falkenberg

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
MFF - Elfsborg 4-1

Blåvitt:
Samma trupp som besegrade Norrköping tidigare i veckan är uttagen, vilket innebär:
Giannis Anestis, Tom Amos, Kristopher Da Graca, André Calisir, Carl Starfelt, Victor Wernersson, Emil Holm, Sebastian Ohlsson, August Erlingmark, Junes Barny, Patrik Karlsson Lagemyr, Sebastian Eriksson, Alhassan Yusuf, Lasse Vibe, Sargon Abraham, Robin Söder, Benjamin Nygren, Giorgi Kharaishvili.

MFF:
Fem stycken spelare i A-truppen är otillgängliga mot IFK Göteborg. Lasse Nielsen, Fouad Bachirou, Franz Brorsson och Jo Inge Berget är skadade medan Anders Christiansen är avstängd efter tre gula kort.

Två lag i fin form möts på Gamla Ullevi i Blåvitts första match där sen starten på säsongen. Planen har varit avstängd på grund av en problematik med gräset och innan dess har Blåvitt fått spela på Nya Ullevi. Och där har man varit klockrena. Tre segrar av tre möjliga. 3-0 mot Elfsborg, 3-1 mot Helsingborg och 3-0 mot AIK. Högst imponerande insatser. Men här väntar som sagt tuffast möjliga motstånd i Malmö FF, laget jag tror vinner guld i höst.

Nu senast manglades Elfsborg med 4-1 och även om MFF inte alltid imponerar spelmässigt så har poängen trillat in. Seger här skulle innebära serieledning tre poäng före trion Häcken, AIK och Hammarby. Torsk och IFK Göteborg går upp i serieledning. Med tanke på hur bra Blåvitt varit i kontringsspelet så är det här en lurig match. Kan Blåvitt fortsätta skrälla? Eller är det dags för MFF att ta ner dem på jorden?

Mitt spelförslag här blir att gå på hörnor. Jag tror vi kommer få se en match som präglas av fysik och på Gamla Ullevis hybridgräs förväntar jag mig mycket spel på kanterna. Framförallt MFF gillar att spela på kampsituationer och det är kanske så man ska få hål på unga Blåvitt. Hemmalaget har kanske ingen Rosenberg i boxen men har bra speed på sina kanter i Ohlsson och Wernersson. Inspel längs gräset är att förvänta sig från dem. Jag tror att det är där ytorna kommer att finnas och känner att hörnlinan är ganska låg för den matchbild jag förväntar mig.

SPELTIPS
Jag spelar över 8,5 hörnor i matchen till 1.85 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip