Returmatch mellan IFK Göteborg och Malmö FF väntar på söndagen.
Mitt speltips: MFF vinner. rak bortaseger.
1.86 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

IFK Göteborg lyckades vinna torsdagens cupfinal efter att Farnerud avgjort på övertid. Det var årets absolut viktigaste match för ett IFK Göteborg som fått en ganska kall start på årets allsvenska. Nu säkrade de Europaspel och lite skönt klirr i kassan och kan på något sätt andas ut lite. Firade med rätta rejält efter segern och jag tror de får svårt att ladda om till den här matchen. Dras med skador på Söder (definitivt out) och Karaishvili (räknar med att han är out igen), vilket är två av de viktigaste spelarna. Nyförvärvet Kouakou är inte redo heller. Truppen är rätt tunn och det finns inte mycket etablerat att byta in från bänken. Frågan är om en sån som Bjärsmyr (34 år) och Jakob Johansson (nyligen tillbaka efter knäskada) är redo att starta igen efter bara två vilodagar. Har en på pappret enkel match mot Östersund på torsdag, vore inte orimligt att "vaska" Malmömatchen och gå för att ta tre poäng mot ÖFK i stället. Matchats HÅRT sedan omstarten med tre cupmatcher som samtliga gått till övertid.

Tycker Malmö visade att de var en klass bättre än Blåvitt i torsdags. Känslan var att de hade full koll på matchen innan Safari oförklarligt halkade, vilket öppnade upp för 1-1-målet. Hämtade sig aldrig efter den smällen. Tror också Malmö tappade lite rytm då de tvingades byta ut både Rieks och Lewicki pga skador. Saknar sedan tidigare Bengtsson och Nielsen, vilket gör att truppen i nuläget inte är superbred. Men på bänken senast satt ändå Molins, Rakip, Antonsson, Traustason och Sarr. Kan med lätthet få in tre-fyra därifrån och ha en ungefär lika stark elva som nu.

Har sett väldigt bra ut senaste veckorna med Christiansen, Toivonen och Kiese-Thelin som hittat ett bra samspel. Jagar fortfarande IFK Norrköping och behöver rada upp segrar för att koppla greppet.

Visst är det tufft att förlora en cupfinal såhär, men för Malmö är det Allsvenskan och Europa som gäller den här säsongen. Tungt att förlora en titel, men jag tror framför allt att de har en ruggig revanschlust snarare än att de deppar ihop över det här. Är en klass bättre än Blåvitt normalt och mot ett bakrusigt IFK tror jag de har riktigt bra chans.

Bortaseger. 1.86 hos Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip