Speltips: Båda lagen gör mål till 1.83 hos Pinnacle

__________

Omgångens match spelas under måndagen då alla blickar riktar sig mot Gamla Ullevi för det stora rivalmötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Blåvitt kommer ifrån en tung, chockartat förlust i derbyt mot GAIS medan Malmö FF förlorade överraskande mot Elfsborg. Således kan vi vänta oss två riktigt revanschsugna lag i kvällens möte där det kommer att smälla hårt. Lagen har en härlig rivalitet och Blåvitt har ändå lyckats slå MFF både hemma och borta senaste åren med fina prestationer.

IFK Göteborg
Senaste match: GAIS - IFK Göteborg 2 - 1
xG: 2.26 - 0.88
Skott/skott på mål: 15/3 - 14/2
Possession(%): 37 - 63
Hörnor: 5 - 2
Ett derby där det syntes redan från start att GAIS var betydligt hungrigare och matchen betydde allt för laget. Visserligen tilläts Blåvitt ha en del boll men det var alldeles för långsamt och GAIS omställningar gjorde det svårt för en långsam backlinje att hinna med. Tycker ändå Blåvitt spelade rätt så bra men första målet är väldigt viktigt och efter det gick lite luften ur. Skjellerup hade behövts i anfallet när man egentligen bara tilläts att mata in inlägg utan någon vidare hungrig i boxen.


Malmö FF
Senaste match: Elfsborg - Malmö FF 3 - 1
xG: 1.01 - 0.87
Skott/skott på mål: 10/6 - 13/3
Possession(%): 25 - 75
Hörnor: 4 - 8
Efter en strålande start på Allsvenskan så var det dags att baksmällan skulle komma. Det var även denna gång Elsborg som lyckades såra Malmö FF med exakt samma taktik som tidigare. Malmö tillät ha all boll men Elfsborg är sylvassa i sina kontringar och lyckades även störa MFF högre upp i planen. Det gick snabbt på konstgräset och Elfsborg lyckades hota gästerna betydligt fler gånger och försvarade sig väl i egen box.

Omställningssugna IFK Göteborg vill upprepa Elfsborgs bedrift?

Läget hos hemmalaget?
- Strikern Skjellerup fick kasta in handduken sent senast. Har utöver det ett par långtidsskador och samma truppsituation som senast.

Läget hos gästerna?
- Stryger Larsen fick stå över senast, likaså Berg Johnsen. I övrigt läget oförändrat när det gäller spelare som Vecchia och Oliver Berg.

Kanske inte det lättaste läget att möta ett hungrigt Malmö FF efter att ha fått en oväntad smäll i senaste matchen och Djurgården/Häcken börjar ta in viktig mark i tabellen. Därmed kan vi vänta oss en rejäl anstormning från gästerna som inte kommer nöja sig med något oavgjort resultat. För IFK Göteborgs del finns givetvis en stor respekt men samtidigt skönt att få möta ett lag där man inte bär samma favoritskap och nu kan spela mer omställningsinspirerat där man är vassa. En petad Mucolli ser jag som en viktig pusselbit här som känns hungrig och spelartypen passar bra in mot Malmös höga backlinje när han svingas ta snabba beslut och inte behöver ha för många touch på bollen. Det finns även fler som börjar se allt bättre ut där jag verkligen gillar Paolos Abraham i sättet han rör sig och skapar chanser. Jag tror Malmö FF visar rejäl styrka här och IFK Göteborg får det tufft, däremot tror jag absolut man kommer få sina chanser och en mer passande matchbild utifrån att det handlar om att spela Snabbare och möta en högre backlinje där det kommer finnas stora ytor, precis som Elfsborg fick. Tror inte Blåvitt går härifrån mållösa utan väntar mig ändå en jämn öppen matchbild där båda lagen hittar nätet.

Speltips: Båda lagen gör mål till 1.83 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip