Blåvitt tar emot Mjällby på lördagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Mjällby med åtta gjorda på tio matcher.
Blåvitt med elva på tio (sex i samma match).

Mjällby har nollats fem gånger, Blåvitt sex.

Två lag som slitit med målskyttet hittills. Där favoriten i matchen (Blåvitt) saknar två på förhand viktiga offensiva spelare:
Sebastian Ohlsson och Hussein Carneil.
Gör att Blåvitts offensiv kommer utgöras av gnuggaren Gustav Norlin, formsvage Marcus Berg, oprövade Linus Carlstrand, ofarlige Markovic och ojämne Hagen. Mot ett förväntat lågt stående Mjällby känns det inte som en optimal uppsättning.

Bakåt återkommer Svensson efter avstängning. Om du läst mina texter om Blåvitt senaste tre-fyra veckorna så har jag varit inne på att han är väldigt viktig. Bångsbo ser lugnare ut med rutinerade "Gurra" bredvid sig.

Mjällby bjuder inte på något?

Sedan i fjol har Mjällby tappat Bergström till Djurgården. Silas är skadad, vilket även gäller Moro numera. Nye Fenger har väl inte riktigt kommit in i det än. Alexander Johansson är en okej gnuggare, men kanske ingen allsvensk anfallsstjärna. Spelar ett spel där de är tajta bakåt, blir gärna en fembackslinje. Gissar att Torstensson siktar på att försöka hålla 0-0 ett tag och bankar på att det ska bli oroliga IFK-spelare/supportrar i den här måstematchen.

Bakåt är Mjällby stabila. Bara nio insläppta och låga siffror för expected goals against. Så ingen slump att de hållit tätt, har ju också en bra organisation och bra försvarsspelare. Så inte konstigt.

Jag tror det här blir en tajt match mellan två lag som absolut vill undvika att släppa in första målet. Även om det kommer ett ledningsmål åt något håll tror jag inte det här ballar ur till någon sluggerfest. 1-0, 1-1, 0-0 eller möjligen 2-0 känns som klart tänkbara slutresultat i min bok.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip