Testar över 2,5 mål i IFK Göteborg-Örebro.

Blåvitt har flest matcher över 2,5 mål i serien (åtta av elva). ÖSK delar andraplatsen i den "tabellen" tillsammans med ett par andra lag (sju av elva).

Efter fyra riktigt svåra matcher är Blåvitt nu tydliga hemmafavoriter mot ett botten/nedre mittenlag. Ska bli oerhört intressant att se hur Göteborg hanterar den uppgiften. Har varit som allra bäst när de fått ställa om sylvasst efter bollvinster i bra lägen. Frågan är om de kommer hamna i de lägena mot ÖSK. Svårt att säga tycker jag. Örebro vill gärna ha ett eget bollinnehav där Gerzic styr uppspelen som en quarterback. En av anledningarna till att de gått så svagt är att de inte kunnat hantera det spelet: I stället för att styra matcherna har de bolltappat sig igenom Allsvenskan hittills. Spelar de så även här kommer Blåvitt käka upp ÖSK totalt. Någonstans tror jag Kjäll överväger om de ska bli lite mer cyniska för att stapla poäng. Men det troliga är kanske att han nöter in ett sånt spel under uppehållet snarare än testar det här.

Örebro har inte hållit nollan än, vilket säger en del om hur svag defensiven varit. Bara Falkenberg och AFC har släppt in fler mål. Ligger också i botten vad gäller xG against hos min källa. ÖSK är alltså ett av de lagen som släppt till flest och klarast målchanser statistiskt sett, vilket stämmer överens med bilden jag har av laget. Offensivt finns potential i Carlos Strandberg, Prodell, Bertilsson och Rogic. Bör få en del chanser mot ett Blåvitt som jag räknar med är lite mer offensiva än i sina senaste fyra matcher (Norrköping, MFF, Hammarby och Häcken).

IFK saknar avstängde August Erlingmark. Är en klok defensivt lagd mittfältare som gör stor nytta utan boll, så hans frånvaro innebär nog någon procents sämre defensiv. Framåt känns Blåvitt starka med Karlsson-Lagemyr, Vibe, Söder, Kharashvili, Nygren och två rätt offensiva ytterbackar. Ska ha toppchans att göra mål mot ett Örebro som uppträtt viirrigt och naivt defensivt i många matcher. Är vårsäsongens sista match och det lär vara välfyllda läktare. Finns inget att spara på därmed och jag tror vi får ett ösigt Blåvitt som inte nöjer sig med att bevaka en eventuell uddamålsledning.
EDIT: Vibe vilar från matchen pga skadekänning. Finns dock bra täckning på hans position.

Tror faktiskt bägge lagen har bra chans att göra mål här och tror inte vi stannar på 1-1. Känslan är att Blåvitt har bra chans att ta en ny seger, vilket hade varit pricken över i:et på en fantastisk vårsäsong.

3-1?



This is the stats tab
This is the post tip