Tar IFK Göteborg med insatsen tillbaka på kryss i måndagens allsvenska.

Fortfarande oklart kring Saman Ghoddos. Är som bekant struligt med hans transfer. Är fortfarande Östersunds spelare, men mycket tveksamt om han kommer användas här. I coach Burchnalls intervju med Östersundsposten på söndagsförmiddagen lät det som att Ghoddos kommer resa med till Göteborg men troligen inte spela. Hans frånvaro kommer bli ruskigt tung att bära för det här Östersundslaget, då det är just Ghoddos som varit den stora skillnaden i många matcher. Ta bara matchen mot Kalmar senast. Stank 0-0, men Ghoddos kom in och löste upp den småländska knuten direkt.
Helt klart är att även Tekie missar matchen - han har varit viktig sedan Nouri lämnade.

Blåvitt går tungt för dagen. Svaga resultat, dålig trupp, uselt spel och ingen vidare transfersommar egentligen. Allt i en ganska ohärlig mix. Besvikelsen peakade väl när trygga 2-0 blev till 2-3 hemma mot Sirius i förra omgången. Här gör dock Robin Söder troligen sin första match. En rätt trött anfallare egentligen, men bör väl bli något form av lyft då han är rätt populär hos fansen. Även Fredrik Oldrup Jensen gör förmodligen debut här. Sedan tidigare har Superettan-skyttekungen Sargon Abraham anslutit. Bör väl ge truppen en viss boost.

500 IFK-supportrar slöt upp på söndagsträningen för att visa sitt fortsatta stöd. Det här blir en rätt skön match för IFK att spela. Även om resultaten varit skit och det finns en viss press på laget har de allt att vinna är. Östersund kommer in som favoriter här och kommer säkert ha mest boll. Tror matchbilden kommer passa det här tekniskt begränsade Blåvitt ganska bra. Kämpa och ligg tätt, ta chanserna när omställningslägen dyker upp typ. Med hemmafansen i ryggen passar det Blåvitt bättre än att behöva föra spelet och vara det konstruktiva laget - IFK är inte bra nog för det just nu.

Måste såklart beundra det Östersund gör och gjort. Tappat Potter + flera nyckelspelare, men har bara fortsatt tugga på. 8-1-0 senaste nio matcherna är ruggigt. Måste dock tro att det kommer en resultatmässig reaktion snart. Om inte annat lär Ghoddos frånvaro bli väldigt kännbar. På Ullevis gräs tror jag de får slita mot ett hemmalag som rimligtvis kommer sälja sig väldigt dyrt.


This is the stats tab
This is the post tip