Sirius har gjort en riktigt bra silly och jag är rätt säker på att man kommer klara kontraktet. Varför inte fortsätta på inslagen väg med poäng borta mot Blåvitt?

Senaste möten
Sirius - Blåvitt 3-2
Sirius - Blåvitt 2-2 (svenska cupen)

Allsvenskan
11. IFK Göteborg 16 6 1 9 21:25 19
13. Sirius 16 4 2 10 18:35 14

Blåvitt hemma
8 4 0 4 11:11 12

Formen
F, V, F, V, F

Senaste match
Kalmar - IFK Göteborg 2-1

Sirius borta
8 3 0 5 8:13 9

Formen
V, V, V, F, F

Senaste match
Dalkurd - Sirius 1-3

RÅP-effekten har varit tydlig i Sirius. Sen han kritade på - tre raka segrar. Klart att han inte gör allt själv, men det var PRECIS den spelare som Sirius behövde. En hårdnackad spelare på mitten med ledaregenskaper som bara kör. Han är inte här för att åka ur serien och efter ett par ytterligare fina värvningar så börjar jag bli övertygad om att Sirius kommer klara det här. Jonas Lindberg, Mohammed Saeid och Lukas Jonsson i mål gör laget bättre. Dessutom förre skador än vanligt. Utöver långtidsskadorna så saknas bara Stefano Vecchia imorgon. Moses Ogbu är med och det är ju oerhört viktigt för Sirius också. Nej, jag tror inte att Blåvitt vinner detta enkelt. Jag blir inte förvånad alls om Sirius tar en bortaskalp heller.

Laget är bättre balanserat än Blåvitt. Sargon Abraham spelklar och kan ju göra en succédebut från start, men i övrigt är det målfarlige Omarsson och Kharaishvili som visar form. Degerlund klar på lån men inte uttagen i truppen. Förlust senast mot Kalmar, och visst har man två raka hemmasegrar, men det var mot ett ÖSK som tog ett tidigt rött samt bottengänget BP. Jag är inte övertygad om det här lagbygget och blir som sagt långt ifrån överraskad om det blir poängtapp eller till och med torsk mot ett egoboostat Sirius.

Blåvitts trupp

Erik Dahlin, Tom Amos, Carl Starfelt, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, Billy Nordström, André Calisir, August Erlingmark, Victor Wernersson, Emil Salomonsson, Amin Affane, Vajebah Sakor, Sebastian Ohlsson, Tobias Hysén, Elias Omarsson, Giorgi Kharaishvili, Sargon Abraham, Patrik Karlsson Lagemyr, Alhassan Yusuf.

Sirius trupp

1 Karim Fegrouch 3 Karl Larson 4 Oscar Pehrsson 6 Johan Eiswohld 8 Tim Björkström 9 Jonas Lindberg 11 Charbel Georges 14 Ian Sirelius 15 Sam Lundholm 16 Axel Björnström 18 Jesper Arvidsson 19 Christer Gustafsson 21 Robert Åhman Persson 23 Philip Haglund 25 Mauricio Albornoz 26 Mohammed Saeid 30 Lukas Jonsson 90 Moses Ogbu

* Stefano Vecchia vilar från fredagens match på grund av mindre skadebekymmer. Saknas på grund av skador gör sedan tidigare Daniel Jarl, Elias Andersson, Karvan Ahmadi, och Abdul Razak.

SPELTIPS
Jag spelar Sirius asian hcp +0,5 (samma som X2) till 2.07 hos FastBet eller Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip