Blåvitt tar emot Skövde på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om det blir tvåmålsseger eller mer. Förlust på uddamålsvinst eller om Skövde undviker förlust.

Göteborg mirakelvände sent mot Nordic United förra veckan. Seger här och det blir den väntade gruppfinalen mot Djurgården nästa vecka. Frågan är om det kommer räcka med kryss där eller om de kommer behöva vinna. De kommer med största sannolikhet minst behöva matcha Djurgårdens tvåmålsseger mot Skövde förra helgen i alla fall. Men vad facit blir beror på vad DIF gör mot Nordic senare på söndagen. Med andra ord kommer Blåvitt inte ha ett resultat att gå på här.

Tycker faktiskt Blåvitts match mot Nordic inte var så dålig som det ser ut som om man tittar i livescore-appen. Hemmalaget gjorde mål på allt meda Blåvitt missade straff och ett par andra bra målchanser. Inte så lätta förutsättningar, dessutom är Nordic ett bra div 1-lag - nog inte så mycket sämre än Skövde egentligen.

Här återfår Blåvitt dansklånet Andreas Pyndt - han såg klart lovande ut i någon träningsmatch han slängdes in i med kort varsel. Tror han kliver rakt in i elvan.

Skövde inget extra

Skövde håller på att lägga om spelet lite efter Linderoths brunkiga år. Lite mer eget bollinnehav, lite mindre fokus på att fasta situationer som långa inkast ska lösa biffen. Har en bit kvar innan de är helt framme med det. Tycker de gjorde en väldigt slät figur mot Djurgården i cuppremiären. 2-0 var i underkant. Skapade knappt något alls och hotade väldigt lite. Är ju en lite mindre klubb med Superettanmått mätt och var på god väg ur i fjol, men en magisk upphämtning och kvalvinst löste nytt kontrakt. Men blir förvånad om det inte blir bottenstrid igen ör Skövde. Vilket inte är så konstigt - det är så det borde vara.

Jag tror Skövde kommer försöka bjuda upp till dans här. Hade det varit Linderoths Skövde hade jag tvivlat mer på Blåvitts förmåga att bryta ner motståndet. Nu tror jag de kommer försöka spela, vilket kan öppna upp ytor för Pettersson, Mucolli och övriga i IFK-offensiven.

Matchen spelas på Bravida, så inte hemmamatch för IFK, men lär ha bra stöd ändå. Efter att ha varit ett tungt gräslag i många säsonger är de lite bättre rustade för konstgräs numera. Tror de har bra chans att ta en rätt så bekväm seger mot ett begränsat Skövde.

Speltips: Asian -1,5 Blåvitt.
This is the stats tab
This is the post tip