Tar under 2,5 mål i träningsmatchen mellan IFK Göteborg och Stabaek.

Blåvitts nuvarande allsvenska trupp ser inte särskilt spännande ut, åtminstone inte offensivt. Så som det ser ut just nu blir det till att lita en hel del på veteranen Tobbe Hysén. Tänkbar startelva i eftermiddag:

Dahlin; Boo Wiklander, Calisir, Eriksson; Salomonsson, Affane, Erlingmark, Nordström; Hysén, Ómarsson, Ohlsson

Bänken består till stor del av junisar, finns inte mycket offensivt sparkapital där. Finns inte mycket kreativitet på mitten eller spets på kanterna i det där laget just nu. Däremot ser defensiven helt okej ut. Kommer göra en hel del byten även den här matchen, så det lär bli en ännu offensiv i andra halvlek då mindre etablerade offensiva namn kommer in.

Inför matchen mot IFK Göteborg saknar norrmännen fjolårets skyttekung Ohi Ommoijuanfo Han kom tvåa i skytteligan i Eliteserien förra året. Även ivorianen Luc Kassi och dansken Tonny Brochmann är skadade, och det är tunga avbräck då det var lagets tre bästa målskyttar i fjol.

Norska ligan är en dryg månad bort och antar att det blir en hel del byten även för Stabaeks del i eftermiddag. Med andra ord lär det påverka matchrytmen en del. Det är fortfarande tidigt på säsongen och säkerligen en del sega ben hos båda lagen. Förra veckan jobbade IFK intensivt med sitt presspel i första halvlek, vilket gjorde att laget tog slut energimässigt rätt snabbt. Presspelet gjorde dock inte att man kunde omvandla bollvinster till heta målchanser särskilt ofta, inte så konstigt då kreativiteten och spetsen saknas.

Mot ett norskt lag, som brukar spela mer rakt och riskminimerande än vad danska lag gör (IFK mötte Ålborg förra veckan), tror jag IFK kommer få ännu sämre utdelning på sin intensiva och höga press. Ser framför mig en matchbild med två rätt solida lag bakåt och en del långt från norrmännens sida. Med tanke på att norrbaggarna saknar offensiv spets pga skador och att Blåvitt känns tama offensivt rent truppmässigt - plus att det kommer bli ett gäng byten - så känns underspelet bra här.

This is the stats tab
This is the post tip