Testar en slant på under 2,5 mål i IFK Göteborg-Stabaek. 2.25 hos bet365 .

Årets första träningsmatch för de här klubbarna, med allt vad det innebär i form av byten och så vidare. IFK Göteborg avslutade förra årets säsong med en rätt svag trupp och har inte direkt förstärkt än. Sedan i fjol har Salomonsson (lämnat) och Hysén (slutat) försvunnit. Med andra ord är det en ännu svagare trupp de har just nu. Och i den här matchen tvingas de klara sig utan flera av de etablerade spelarna:
Calisir, Robin Söder, Starfelt, Sakor, Karlsson-Lagemyr saknas i truppen.

Det enda etablerade offensiva hotet är egentligen Giorgi Kharaishvili och han lär knappast spela 90 minuter. I övrigt är det en rekordung trupp med flera spelare från juniorleden. Svårt att se vart målen ska komma ifrån.

Stabaek tvingades kvala sig kvar i norska högstaligan i fjol. Gjorde rätt få mål då och lagets bäste målskytt, ivorianen Franck Boli, är inte med i matchtruppen. Han vann skytteligan och gjorde nästan hälften av lagets mål. Omoijuanfo, näst bäste målskytt förra året, är inte heller med i truppen. Har dessutom tappat ytterligare ett par spelare från i fjol och det lär bli en rätt oprövad startelva.

Alltid vanskligt med träningsmatcher såklart. Men givet hur svag Blåvitts trupp känns, att det är årets första match och att Stabaek saknar sina vassaste offensiva vapen tycker jag underspelet måste testas här. Ser framför mig en match med två icke samspelta lag och där en hel del byten kommer rycka sönder matchrytmen.

This is the stats tab
This is the post tip