Blåvitt inleder cupäventyret mot Utsikten.
Mitt speltips: Asian -1 på IFK Gbg. Pengarna tillbaka på uddamålsseger, fullvinst om de vinner med två eller fler mål. Förlust om "Kiken" tar poäng.

Stahres gäng är ett av övre halvan-lagen, tillsammans med AIK och Malmö FF bland annat, som bör vara väldigt angelägna om cupframgångar. För deras del är det enda biljetten ut i Europa den här säsongen och även den mest realistiska vägen ut närmaste säsongerna. Gruppen är rätt tuff på pappret med derbyn mot Utsikten och GAIS och sedan en förmodad final mot Norrköping. Här behöver de samla på sig poäng och momentum.

Småknepigt motstånd i Utsikten som har en del äldre välmeriterade spelare som varit runt i en del klubbar. För deras del är det såklart en stormatch de vill göra allt för att vinna. Rankas dock som ett bottenlag i den alltid ojämna Superettan.

Tycker ändå Blåvitt ska ha bra chans här. IFK har gjort ett rätt okej fönster i min bok där de börjat föryngringen de bara måste genomföra. Carlén är en nyttig värvning från Degerfors, Hagen bör vara klass. Hussein Carneil och Bångsbo är ett år äldre/bättre. Får se om Marcus Berg står på startlinjen här eller inte (spelade träningsmatchsgenrepet) - gör han det är det ett stort plus såklart. Gissar dock att han kanske inte startar. Men även utan honom bör Blåvitt vara bra nog för att vinna här.

Tänkbar elva:

Dahlberg –
Salomonsson, Carlén, Bångsbo, Wendt
Svensson, Hagen
Markovic, Carneil, Norlin
Abdullahi

Konstgräs och Blåvitt som rätt klar favorit - kanske inte en kanonkombo historiskt. Men tycker ändå de ska vara så pass mycket bättre än motsåndet här att de bör ses med bra chans att vinna. Ett skadedrabbat AIK stod i lördags i runt liknande odds mot Västerås, ett lag som ska vara klart bättre än Utsikten. I min bok bör Göteborg vara större favorit än vad Gnaget var.

Speltips: Asian -1 på Blåvitt. bet365.
This is the stats tab
This is the post tip