Blåvitt tar emot Varberg på måndagen.
Mitt speltips: Rak seger på hemmalaget Blåvitt. Nordicbet eller Betsson .

Det känns som att det var länge sedan nu, men i vintras när Hamsik anslöt och den värsta hemvändaryran rådde i Göteborg var det många som målade upp laget som en guldkandidat. Nu har halva serien spelats, Rolle Nilsson har sparkats och de har närmare kvalplats än Europaplats. Truppen har snarare visat sig vara ett fuskbygge med en hel del hål i. Är bara två poäng före måndagens motståndare Varberg till exempel. Men ändå. Tycker det är högt att få runt dubbelt på Blåvitt här:
- Varberg har blivit ett utpräglat hemmalag (elva av 17 poäng har tagits hemma i år, förra säsongen var det 24 av 37). Behärskar sin egen arena och de förutsättningar som råder där perfekt, brukar ha det tuffare borta. Ett exempel på just det var när de här lagen möttes i Varberg för ett par veckor sedan och Jocke Perssons gäng vann rättvist med 2-0.
- Varberg vann visserligen mot Örebro förra omgången, men prestationen var verkligen inte bra.
- Blåvitts seger i Malmö förra helgen var knappast logisk och rättvis sett till hur spelet såg ut, men jag tror det kan vara den typen av trepoängare som kan ge truppen en boost inför fortsättningen.

Positivt för Blåvitts del är att Marcus Berg, som fick en smäll mot Malmö, verkar vara redo för spel här. Sedan Stahre kom till Blåvitt har det blivit lite bättre än det var under Rolle Nilsson. Stahre har framför allt lyckats vända den där kryssförbannelsen IFK hade under Nilsson och det är ett mer framåtlutat Blåvitt än tidigare. Två segrar och två förluster över fyra matcher är poängmässigt klart bättre än fyra kryss och det känns som att det är lite så Blåvitt är numera. Inte bra nog att hänga med i toppen, men de kan åtminstone vinna matcher.

Jag och många med mig har underskattat Varberg alltför många gånger. Blåvitt borde vara tunga nog att brunka in ett par mål med de forwards de har. På hemmaplan kan de inte gärna tappa poäng mot ett lag som Varberg utan att Stahre och gänget ska sättas under rejäl press, så det borde komma en bra prestation här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip