Speltips: IFK Göteborg vinner till 1.63 hos Pinnacle

_______

Plats 15 mot plats 16. Ångestmöte väntar när Varberg åker dryga timmen till Gamla Ullevi. Båda lagen har gjort förändringar på tränarsidan där IFK Göteborg har Jens Askou som ny tränare medan Varberg har en interimlösning i form av Martin Skogman fram till den 29:e juli. Lite allt eller inget för båda lagen när IFK Göteborg bara ska städa av Varberg på hemmaplan medan avståndet för Varberg börjar bli lite väl stort om man ska klara sig.

Under sommaren har Blåvitt agerat under inledningen av transferfönstret. In kommer Thomas Santos från AC Horsens (där han hade Jens Askou som tränare), han beskrivs som en snabb ytterback/yttermittfältare med kvalitet i 1 vs 1-spelet. Även Arbnor Mucolli har hämtats in från Vejle BK. En spännande spelare som gjort en hel del poäng. Till denna match är nyförvärven spelklara men Anders Trondsen är avstängd.

Senaste match: 
Halmstad - IFK Göteborg 0-0
Match där Blåvitt återigen gör en väldigt bra insats. Spelmässig dominans mot Halmstad som hade oerhörda problem att ens skapa några chanser. IFK Göteborg skapade tillräckligt för att kunna göra 1-2 mål men ineffektiviteten sviktar återigen. Positivt med en del fina inhopp från bänkspelare där jag gillade Lukas Kåhed som bidrog med mycket fart och kreativitet.

Gästande Varberg kommer att agera på transfermarknaden men än har inte något hänt. Kan tänka mig att den nya tränaren vill också ha en del att säga till om, men det är hög tid nu att ta in spelare för att ha någon chans att rädda kontraktet. Kanske hade Jocke Persson en del spelare på gång men i å med förändringen att något gick i stöpet. Till denna match får laget fortsatt klara sig med en tunn trupp med en del långtidsskador.

Senaste match: 
Djurgården - Varberg 2-0 
En av de bättre matcherna jag sett Varberg på sistone. Kändes energiskt och lyckades ändå få en hel del farliga ytor mot ett starkt Djurgården. Lite bättre effektivitet och mindre slarv så hade det kunnat bli match utav det hela. Roligast var ändå att 16-årige Diego Alfonsi fick göra debut i Allsvenskan.

Något annat än tre poäng finns inte för Blåvitt

Det finns bara tre poäng för IFK Göteborg här. Truppmässigt, spelmässigt och vikten av hemmaplan är det inte mycket som talar för Varberg. Visserligen kan de blixtra till ibland men tror att Blåvitt får en bra effekt av sina nyförvärv och det går att ta med sig mycket från Halmstadsmatchen. Håller det enkelt här och spelar raka segern på IFK Göteborg.

Speltips: IFK Göteborg vinner till 1.63 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip