Blåvitt inleder säsongen hemma mot Värnamo.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. bet365 .

Efter att ha sparkat Micke Stahre går Blåvitt in i ännu en säsong där de troligen går en rätt grå mittenstrid till mötes. Jag vågar inte backa upp laget att vinna här, men har ändå respekt för att de lär vara ett tokinspirerat IFK i den här hemmapremiären. I fjol gjorde de mål i 13/15 hemmamatcher. Var bara mot Bajen (straffmiss) och i näst sista omgången mot guldjagande Häcken som de gick mållösa. Trots att det finns frågetecken kring laget (inklusive att de inte ersatt Stahre) bör de ha bra chans att göra mål här mot ett Värnamo som släppte in mål i 13/15 bortamatcher i fjol.

Värnamo ser rätt spännande ut och få har laget som en nedflyttningskandidat. Jag tror väl också att de är bekvämt bättre än minst tre lag över 30 omgångar, men det lär inte skilja mil ner till de svettiga tabellplaceringarna. Tappat målkungen Antonsson, mittbacksgeneralen Tihi och Magashy. Tre tunga centrallinjetapp i varje lagdel. Gillar annars Hellberg och hur han spelar med sina lag, är inte ett klassiskt parkera bussen-lag alls. Har flera offensiva hot såsom Zeljkovic, Oscar Johansson, DIF-lånet Ademi och släkten är värst-potentielle Gustav Engvall med sitt förflutna i IFK.

Öppen match

Värnamo spelade inte i Svenska Cupen. Att inte ha en enda tävlingsmatch ser jag som negativt och jag vill se hur laget ser ut innan jag backar upp laget med ett plushcp. Men mot ett Blåvitt som släppte in mål mot Gais, Utsikten och IFK Norrköping + i de flesta tävlingsmatcherna lär de klara av att skapa sina lägen. Jag ser inte varför IFK helt plötsligt skulle se bättre ut defensivt här. De kan möjligen få tillbaka keepern Dahlberg, men tycker backlinjen är sårbar med osäkra mittbackar och en Oscar Wendt som inte direkt gör 10 blankt på 100 meter nuförtiden.

Blåvitt kommer vara bra uppbackat av ett fullsatt Ullevi. Lär få ut Marcus Berg från start och då kan de alltid göra mål. Ska såklart försöka ta tag i spelet och dominera matchen hemma mot Värnamo och över 90 minuter bör de ha riktigt bra chans att näta.

För mig är 1x2 hyfsat öppet, men som jag skrev ovan vill jag inte backa upp vare sig raka segern eller plushcp. Däremot att bägge lagen nätar känns klart troligt då resultat som 2-1, 1-1 eller 1-2 känns klart tänkbara.

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip