Blåvitt vinner och håller nollan mot HJK Helsingfors i Europa League testas. Finns under fliken specialare på bet365 .

Finnarna saknar Taiwo och Oduamadi, båda återfinns i toppen av interna skytteligan och får ses som rätt tunga avbräck. Har haft en rätt tacksam resa fram hit, med matcher mot litauiskt och bulgariskt motstånd. Mötte MFF i våras i en träningsmatch. Även om inga tunga växlar ska dras av en träningsmatch tycker jag ändå 4-0 i skåningarnas (Malmö FF uppträdde dessutom med en reservbetonad elva) favör säger något. Finsk klubblagsfotboll håller jag inte särskilt högt, HJK har inte heller den där tokdominanta ställningen de hade tidigare.

Blåvitt kommer till spel med bra form och en bra truppsituation. Boman missar matchen, men Hysén och Engvall är ett vasst anfallspar.

Klarade 180 minuter mot Piast Gliwice utan att släppa in mål, ett polskt lag som borde hålla åtminstone samma nivå som finnarna. Har en stabil defensiv och en Jörgen Lennartsson som förstår vikten att inte släppa in jobbiga hemmamål. Blåvitt har under Lennartssons ledning fyra nollor i Europaspel på hemmaplan (Slask Wroclaw och Belenenses 2015, Piast och Llandudno i år).

Jag tror HJK är ett lag som skulle sluta i mitten/övre bottenskiktet i Allsvenskan, så det är lite som en hemmamatch mot ett GIF Sundsvall typ. Att det är en förstamatch i ett EL-kval gör att jag tror Blåvitt kommer spela rätt tajt och med få risker. Ser 1,2-0 som ett rätt troligt resultat.

This is the stats tab
This is the post tip