Viktig match mellan de två Stockholmsklubbarna som båda vill lyfta uppåt i tabellen.

Förra säsongen
IFK Haninge - Sollentuna 4-0
Sollentuna - IFK Haninge 2-1

ETTAN NORRA
10. Sollentuna 12 4 3 5 17:20 15
11. Haninge 12 4 2 6 10:20 14

Haninge hemma
5 3 1 16:3 10

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Sylvia - Haninge 5-0

Bernardini - Jobarteh, Adomako, Ndure, Milenkovic, Kebic, Suljevic, Alemayehu, Karim, Thomasson

Sollentuna borta
7 3 0 4 11:14 9

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Sollentuna - Hudiksvall 2-2

IFK Haninge

Avstängd: Kristijan Cosic

Solletunas matchtrupp:

Machini (MV), Sundgren, Nilsson, Hägg, Capotondi, Abdihakim, Jan, Ali, Jakobsson, Käck, Kenne, Ahlstrand, Ceylan, Mehdin, Magnusson, Sandén, Johansson, Liantas (MV)

Avstängd: Oliver Stojanovic Fredin

IFK Haninge har gått betydligt sämre än vad förhandstipsen visade. Så illa att man för ett par veckor sedan sparkade tränaren och ersatte med assistenten Hakar Rashid. Haninge föll tungt senast mot Sylvia (0-5) och innan dess spelade man 1-0 både mot IFK Luleå och Assyriska. Så de har trots allt segrar i färskt minne även om insatsen senast var åt det pinsamma hållet. Jag tror att Haninge trycker gasen i botten här på hemmaplan. Kristijan Cosic är avstängd för Haninge som säkert lär göra en del förändringar i laget mot senast.
Sollentuna har fått tillbaka några spelare från senast då man spelade 2-2 hemma mot Hudiksvall. Ett spelskickligt lag men som i vissa matcher väger för lätt i de båda straffområdena. Sollentuna har släppt till en del mål på fasta situationer så där har Haninge säkert en plan för hur de vill utnyttja det. Annars är Sollentuna ett lag som på en bra dag kan slå vilket lag som helst. Den här matchen är viktig för båda lagen som spelat ihop liknande antal poäng. En trepoängare skulle ge andrum mot bottenstriden och jag tror vi får se en öppen tillställning med högt tempo ikväll - och många mål.

SPELTIPS
Jag spelar över 2,5 mål och båda lagen gör mål till 1.83 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip