Sandviken ska slåss i toppen med IFK Luleå fått en betydligt bättre start än förväntat.

Senaste möten
Sandviken - IFK Luleå 2-2
IFK Luleå - Sandviken 1-0

ETTAN NORRA
1. IFK Luleå 2 2 0 0 5:2 6
6. Sandviken 2 1 1 0 2:0 4

Gefle - IFK Luleå 1-2
IFK Luleå - Assyriska 3-1

Senaste elva: Gustafsson - Oskarsson, Johansson-Inga, Olausson, Vikström, Pettersen, Kouyate, Rundqvist, Forsman, Assam, Chatee

Sylvia - Sandviken 0-2
Sandviken - Brommapojkarna 0-0

Senaste elva: Sveijer - Mård, Thörn, Pacha, Håkansson, Jernberg, Mukunzi, Bråholm, Springfeldt, Bonnah, Mohammed

IFK Luleå hade en stökig försäsong med avhopp i ledarstab mm. Få har tippat dem någon annanstans än i en bottenstrid och därför är säsongsstarten givetvis en total succé. Seger borta mot Gefle och seger hemma mot Assyriska, nykomlingen från Södertälje. Här är jag dock inne på att kvaliteten kommer att avgöra till Sandvikens fördel. Gästerna kommer från 2-0-seger borta mot ungtupparna i Sylvia, IFK Norrköpings farmarlag, och därefter 0-0 hemma mot seriefavoriten Brommapojkarna. Ett resultat som Sandviken nog är nöjda med sett till antalet målchanser för BP. Med det sagt så var det ett moralhöjande resultat ändå tror jag och i svenska cupen tycker jag att man såg att det finns hög division 1-kvalitet i Sandviken.
Spelare som Bonnah, Mohammed, John Junior, Jernberg mm håller hög klass på den här nivån och Sandviken har både en defensiv och en offensiv, med speed och teknik, för att slå alla lag i serien. Och här ska det märkas att Sandviken både har kvalitet och rutin nog för den här nivån för att ta en trepoängare mot bottentippade Lule.

SPELTIPS
Jag spelar Sandviken till 1.63 hos Nordicbet (4/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip