AIK reser till Norrköping på måndagen.
Mitt speltips: Rak seger på hemmalaget.
2.14 hos Unibet , LeoVegas , Casumo & 888sport .

Gnaget är ett av formlagen i Allsvenskan. 4-1-0 senaste fem matcherna i Allsvenskan. Enda krysset var 0-0-matchen borta mot Malmö. Grzelak har äntligen börjat få poängutdelning och det är enorm skillnad jämfört med hur första halvan av säsongen såg ut. Men hur högt ska vi värdera segrarna:
- 3-0 hemma mot ett EL-kval-bakis Bajen var såklart bra.
- 1-0 rättvist hemma mot Mjällby.
- 2-1 uppe i ett Östersund jag inte håller högt.
- 2-0 mot ett väldigt svagt Blåvitt

En bra rad, men motståndet har inte varit det allra bästa. Nu ska de åka till Norrköpings konstgräs, en av de allra svåraste bortamatcherna. Och jag undrar hur AIK kommer se ut i avslutningen. De senaste veckornas vinster har gjort att lagets kontrakt säkrats. Samtidigt har de inte med Europaplatserna att göra. Att åka runt på tomma arenor och spela för äran...inte skrivet i sten att det kommer bli maxprestationer.

Sen tycker jag AIK:s lag med äldre spelare som Per Karlsson, Henok Goitom, Seb Larsson m.fl. inte är optimalt för just konstgräs, även om de har gjort relativt bra resultat på underlaget i år.

Norrköping är också rätt så formstarka. 10 av de 15 senaste poängen har tagits. De ligger nu trea i tabellen med pyttehugg på guldet, men framför allt vill de gå för europaplatserna. Inledde som bekant serien väldigt bra för att sedan ramla in i en lång poängmässig formsvacka. Senaste tiden har de dock börjat hitta tillbaka till hur spelet såg ut inledningsvis. Då tycker jag ändå att det finns mer att hämta från en del av lagets klasspelare, som Haksabanovic till exempel.

Tycker oddset på Peking blivit väl högt här. AIK är klart bättre nu än tidigare under säsongen, men det här är en svår bortamatch mot en motståndare som jag håller som en klass bättre.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip