Höjdarmatch i Allsvenskan när Häcken gästar Norrköping.
Mitt speltips: Rak seger på hemmalaget. Nordicbet eller Betsson .

Häcken är en poäng bakom Norrköping inför den här matchen.

Norrköping tog en mycket välbehövlig trepoängare mot IFK Göteborg senast. Efter en längre tids kräftgång var 3-1 välbehövligt och välförtjänt. Valde då att sätta bland andra Haksabanovic på bänken. Kanske var nyttigt för honom att få sitta på bänken då han sett rätt sliten ut senaste tiden. Begränsad speltid där och en matchfri vecka inför den här matchen kan vara nyttigt för att han ska hitta tillbaka till sin rätta nivå som en av seriens bästa spelare.

Även Peking i övrigt har nog mått bra av att ha kunnat träna en hel vecka inför den här matchen. Dels för att de gått runt på få spelare under första halvan av säsongen, vilket troligen lett till att spelare blivit slitna på ett sätt som påverkat prestationerna/resultaten senaste tiden. Sen har de fått in spelare som Wahlqvist och Hallenius under våren. Den duon lär bli bättre och bättre ju mer tid de får med laget. Så jag tror segern senast kan bli ett avstamp mot att vi får se ett Peking som påminner om det lag vi fick se i början av säsongen.

Häcken blandar och ger under årets säsong. I vanlig ordning får man nästan säga. Hemma på Bravida Arena har laget tagit 20 av sina 27 poäng hittills. På bortaplan är det värre, där håller de bottenlagstempo. Tillfälligheter eller inte - vem vet. Då har de dessutom haft ett rätt så tacksamt bortaschema hittills med endast ett Stockholmslag (DIF) medan de sluppit MFF, Elfsborg och Blåvitt borta. Tycker lagets insats borta mot DIF för ett par veckor sedan var en indikation på att laget även i år är lite som vanligt:
- De vinner matcherna de ska vinna, särskilt på hemmaplan och på ett imponerande sätt.
- De förlorar matcherna de "ska" förlora, särskilt borta.

Att gå emot Häcken på bortaplan men backa upp laget på hemmaplan har varit en bra strategi hittills. Jag fortsätter med det. Det här blir säkert en jämn match, men jag tror som sagt matchen mot IFK Göteborg senast var väldigt nyttig för Peking. Tror vi får se en tid av prestationer som påminner mer om det Norrköping vi fick se första 7-9 omgångarna nu. För mig har Norrköping en högre höjd än Häcken och om båda lagen kommer upp i samma kapacitet ska Norrköping ha bra chans att vinna här - då känns 2.20+ mycket bra.

This is the stats tab
This is the post tip