Häcken gästar IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Rak tvåa på BK Häcken. Lucky Sports .

Jag är inget fan av årets upplaga av IFK Norrköping. Inte imponerad av laget under våren. Då hade de ändå Arnor Sigurdsson i laget, islänningen som varit en av seriens kanske bästa spelare. Han har lämnat och inte ersatts av något tillnärmelsevis lika bra ännu i alla fall. En stor försvagning av ett svagt lag. Tycker Norrköping är rätt tråkiga att se på. Lite boll, mestadels omställningar och rätt torftigt anfallsspel många gånger.

Under våren tog Peking ändå sina poäng, främst genom att slå lagen de ska slå. Varberg, Degerfors och Värnamo. Två "bonussegrar" mot AIK och i viss mån Hammarby hemma, men dessa ska inte överskattas utifrån hur de lagen såg ut under våren. Tycker trenden sista matcherna före uppehållet var klart negativ med förluster och en tursam poäng mot Djurgården i Stockholm (där de ändå tappade en 2-0-ledning).

Träningsmatcher är vad de är, ska inte överskattas. Men såg inte bra ut alls i genrepet mot AIK där de förlorade.

Häcken med bra truppläge

Häcken stormade fram under våren. Fortsatte fjolårets guldsuccé och vann Svenska Cupen. Var nog ett av lagen som mådde bäst av ett uppehåll då de drogs med en hel del skador under våren. Men nu är Simon Gustafson tillbaka (med träning i benen), Sana är ett alternativ efter sin långa skada också. Men framför allt är Sadiq med igen. Han missade i stort sett hela våren, men såg brutalt bra ut när han väl kunde spela. Sen är det väl dags för Kamara att börja bidra med något efter ytterst begränsad speltid under våren. Mer redo efter lite hårdträning?

Även om de här spelarna säkert behöver lite tid för att komma in i det fullt ut är det bra att de är tillgängliga igen naturligtvis. Ger fler alternativ än de hade under våren. Imponerad av Häcken under våren. Plattmatch mot HBK borta (gräs) och förlorade mot Djurgården borta i en tajt match när de hade spealt cupfinal och haft Malmö borta tätt inpå. När de är bra i ordning och spelar på kontgräs är högstanivån stundtals skrämmande hög. Att de tappat Larsen är ett avbräck naturligtvis, men tror han kan ersättas fint med de spelarna som nu är tillgängliga.

Häcken är helt enkelt en klass bättre än Norrköping. Tycker de ska ses med bra chans att vinna här, tror inte bortaplan är en så stor nackdel då underlaget liknar Bravida.
This is the stats tab
This is the post tip