IFK Norrköping inleder cupspelet hemma mot Brage.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget Peking. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål. Push och återbetalad insats om de vinner med uddamålet, förlust på spelet om Brage undviker torsk. Spelet finns under fliken för asian.

Två klubbar som bygger om inför den här säsongen. Norrköping har ersatt den danske galningen Riddersholm med Andreas Alm. Verkar som att klubben insett att de hackat ner ett par pinnhål i näringskedjan och numera är ett lag som borde ha ungefär samma förväntningar som Mjällby, Kalmar och Sirius inför en säsong. Har fått upp en hel del unga spelare inför säsongen och mycket lär fortsatt hänga på att Nyman, Traustasson och någon etablerad gubbe till får ihop gruppen.

Är ytterligare ett i raden av allsvenska lag som haft en tveksam försäsong där de släppt in en hel del mål.

Ställs mot ett Brage som ersatt Saarenpää med Bergendahl/Janne Mian. Även Brage har haft en del spelaromsättning och är ett av de där Superettanlagen som kan hamna på 10 olika placeringar i tabellen utan att det känns som en jätteöverraskning.

Norrköping vinner?

Förutom de här två lagen är det Sirius och Utsikten som gör upp i den här gruppen. Med andra ord en nyckelmatch för framför allt Peking, som verkligen lär gå in i gruppspelet med slutspelsambitioner. Alm borde vara ordentligt hungrig på att få en bra start när han gör sin första tävlingsmatch, dessutom hemmaplan. Peking gjorde försäsongens bästa insats mot ett bra Brann - så känslan är att de småstegrat formen lite.

Hade alla spelare i träning i veckan och därmed bra truppläge. Ständigt skadedrabbade Nyman ska vara hel - vilket är ruksigt viktigt för Norrköpings del. Med bara ett lag som går vidare så kan målskillnad bli key, så borde vara rätt sugna på att gå för fler mål vid eventuell uddamålsledning.

Tycker ändå ett förmodat stabilt mittenlag som Peking ska ha bra chans att vinna här. Hemmaplan, borde vara hyfsat stöd och mycket energi. Borde räcka långt mot ett Brage som jag har lite svårt att veta vart de står. Men sett till hur andra allsvenska lag står oddsmässigt mot liknande mostånd tycker jag det känns rätt högt på Peking.

Speltips: Asian -1 på IFK Norrköping.
This is the stats tab
This is the post tip