Djurgården gästar IFK Norrköping på måndagskvällen.
Mitt speltips: DIF gör över 1,5 mål i matchen. Spelet sitter om de gör två eller fler mål. Lucky Sports eller bet365 .

Texten här skrivs före söndagens allsvenska matcher, så det återstår att se om:
- Djurgården kämpar för minichans på guld eller bara Europaplats.
- Norrköping är helt klara för att undvika kvalplatsen även matematiskt. Efter Degerfors Värnamokryss i lördags är de 99,999999% klara redan. Den sista lilla promillepromillens risk kan försvinna på söndagen.

Oavsett hur söndagens matcher går räknar jag med ett fullmotiverat Djurgården som vill säkra en topp tre-plats. De har redan vunnit Conference League-gruppen, så de kan rotera mot Shamrock snarare än här. Så startelvan borde bli i stort sett starkast möjliga också. Kommer vara väldigt många DIF-fans på arenan vilket bör elda på spelarna om det nu skulle behövas.

Ställs mot ett Norrköping som hållit nollan i 4/28 matcher den här säsongen. I elva matcher har de släppt in två eller fler. Rätt hög expected goals against-summa, så de kan inte skylla på otur heller. Hela säsongen har de haft problem med försvarsspelet och känslan är fortsatt att Riddersholm inte hittat rätt uppställning ännu. Är ett lag som är klart bättre framåt än bakåt och det ligger liksom inte riktigt i DNA:t att de ska backa hem och parkera bussen här på hemmaplan. Särskilt inte nu när de är i stort sett helt klara för allsvenskt spel 2023. Enda de behöver fokusera på är att bjuda upp och ge fansen en bra sista hemmamatch att ta sig med in i vintern och nästa säsong. Tror verkligen de kommer försöka göra match av det här genom att möta Djurgården med eget spel.

Och det kan Norrköping såklart göra. Offensiven med Levi, Nyman och Sigurdsson (om han är tillbaka) är riktigt bra på pappret. Kan mycket väl såra Djurgården som dragits med defensiva avbräck. Jag bedömer att alla resultat som innehåller att Djurgården gör två eller fler mål men inte vinner är troligare än en 1-0-seger för bortalaget. Därför väljer jag Djurgården ö1.5 mål snarare än rak seger då resultat som 2-2 inte känns helt otänkbara.

Speltips: Över 1,5 mål av Djurgården.

This is the stats tab
This is the post tip