Speltips: Över 2.5 mål till 1.81 hos nya Expekt

_______

Vi börjar närma oss ett kortare landslagsuppehåll i Allsvenskan. Något som nog IFK Norrköping inte hade velat ha just nu med tanke på hur bra de faktiskt har spelat på sistone och även fått många resultat med sig. Jakten på fjärdeplatsen är inom räckhåll och det är motståndet för dagen som befinner sig där just nu. Djurgården har blandat och gett på sistone men där islossningen kom mot Degerfors i föregående omgång, laget ser nog framemot att få lite vila efter att ha haft ett tufft spelschema och även haft ett europakval. Även ett par nyförvärv som fortfarande acklimatiserar sig i klubben.

Norrköping
Senaste match: Elfsborg - Norrköping 3-2
xG: 1.81 - 2.43
Skott/Skott på mål: 13/8 - 11/6
Hörnor: 4-4
Släpper man in tre mål på dryga timmen så hjälper egentligen ingenting. Men bortsett från ett effektivt Elfsborg så blev det ändå spänning i det hela när Norrköping faktiskt gör en bra match och skapar en hel del målchanser. Överlag en underhållande match som så många gånger när Norrköping spelar.

Djurgården
Senaste match: Djurgården - Degerfors 4-1
xG: 4.2 - 0.87
Skott/Skott på mål: 16/6 - 11/3
Hörnor: 6-4
Djurgården gjorde processen kort med nedflyttningsplacerade Degerfors. Det var ett tidigt mål som satte Degerfors i brygga och sedan var det bara att fortsätta med spelglädjen. Det kändes som det gamla Djurgården som alltid städade av lag med 3,4-0 på Tele2 Arena. Kanske ger segern mycket för självförtroendet och även viktigt att få igång nyförvärvet Qurbanly med två mål och en assist (och en missad straff dessvärre).

Under transferfönstrets sista dagar hände inte direkt mycket för lagen utan lagen är nöjda med sina trupper, där det blev en del rockad i Djurgården tidigare i sommar. Det märkvärdiga var mer att Jesper Löfgren lånades ut till BP. Det var inte längesedan som mittbacken var ordinarie och hyllades på sin positon. Men mycket har hänt sedan dess och istället blir det en fin förstärkning för BP. Medan Laorent Shabani från IFK Norrköping lånades ut till FC Andorra.

Offensiv kaliber i båda lagen - målrikt?

Det har varit rätt så höga siffror hos Peking både när det gäller expected goals (xG) för dom själva men också för motståndarna (xGA) och det är ofta som coach Riddersholm säger: De är inte ute efter någon possession utan det ska gå fort till målchanser. Taktiken har uppenbarligen fungerat och laget har presterat över förväntan i år. Här gästar Djurgården som så alltid har den offensiva kalibern och spelartyper som alltid skapar målchanser. Tror denna match blir lik de flesta tidigare där IFK Norrköping som så ofta ser lite nedpressade ut (bland annat mot IFK Göteborg och AIK) men där det smäller flera gånger om när motståndarna tror de har kontroll på matchbilden. Tror vi får se en hel del målchanser även här och målskyttar finns det gott om på planen.

Speltips: Över 2.5 mål till 1.81 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip