IFK Norrköping och Djurgården drabbar samman i måndagens återstart. 
Mitt speltips: Tokmac Nguen målskytt. 

Här ligger Expekt och övriga Kambibolag lite högre än flera andra. 

Tycker norrmannen visade klass under våren det lilla som han spelade. Kom till DIF med icke-optimal fysisk status och kunde inte spela 90. Drog dessutom på sig en onöig utvisning + avstänging. Så vårsäsongen blev rätt så hackig. Men på de knappa 300 minuter som han spelade i Allsvenskan gjorde han fyra mål. De fyra målen är uppbackade av en hög individuell expected goals-siffra, så det är inga tillfälligheter. Inte som när Sebastian Rajalakso gjorde mål på allt för 15 år sedan. Kommit till många skott varje match. 

Att han nu fått en "försäsong" att träna upp sig måste vara positivt. Det är nu norrmannen ska steppa upp, han är värvad för att göra skillnad under sommaren här när Djurgården ska dubblera med Europaspel. Spelade en timme i genrepet mot Sirius och bör starta nu igen. Chansen till speltid bör öka med Wikheim avstängd.

Norrköping med uselt försvar

Norrköping var vårsäsongens kanske sämsta lag. 32 insläppta på 12 matcher. Svag underliggande statistik. Till stora delar samma trupp som under vårsäsongen, har inte gjort någon förändring på tränarposten. Det är svårt att se att det skulle se diametralt motsatt ut helt plötsligt. 

Mitt i sommaren är det här en rätt skön bortaresa för Djurgården, kommer ha stort bortastöd. Konstgräs är inget problem heller för DIF som bekant. Så det är ingen klassisk tuff bortamatch i den bemärkelsen. 

Jag tror Djurgården har bra chans att vinna här. Djurgården bör ha bra chans att göra 2-3 mål. Då tycker jag det är högt på en spelare jag tycker sett vass ut under våren och rimligen bör vara ännu bättre nu. Mot seriens kanske sämsta defensiv. 

Speltips: Tokmac målskytt

This is the stats tab
This is the post tip