Båda lagen gör mål + över 2,5 mål i matchen spelas i Norrköping - Elfsborg.
Sidospel: Elfsborg ö4,5 hörnor till 2.23 hos LeoVegas .

Den här matchen luktar överspel och många mål tycker jag. Peking har under sommaren fått in Alex Fransson, den centrale fältaren som hade en stor del i guldet 2015. Tillsammans med Simon Thern bildar Fransson ett spelskickligt offensivt balanserat centralt mittfält. Framför dem finns Moberg-Karlsson, Jordan Larsson, Thórarinsson, Skrabb och Kalle Holmberg (som borde vara åter här efter att ha missat förra omgången pga lårskada). Gjort mål i samtliga allsvenska matcher den här säsongen.

På hemmaplan är Norrköping alltid starka och offensivt konstruktiva. Vill alltid föra spelet och det är ofta full fart framåt från start. Defensiven är okej, men det är knappast ett betongförsvar vi har att göra med och de är ofta sårbara för omställningar - där Elfsborg är vassa.

Elfsborg spelade 0-0 mot Bajen förra helgen. Att matchen slutade mållös är ett mysterium - det kryllade av målchanser för bägge lagen, särskilt i andra halvlek. Då var dessutom viktige yttern Simon Lundevall avstängd. Väldigt positivt att återfå honom. Boråsarna var en stor besvikelse under våren, men potentialen i laget är stor och vårsäsongen har inletts bra. Vände och vann borta mot Örebro och kryss med relativ mersmak hemma mot Hammarby. Den positiva starten gör att Elfsborg kan gå in med den här matchen med en rätt bekväm inställning; de har allt att vinna och de ligger inte så skrynkligt till att de behöver packa ihop och försöka gneta sig till en pinne.

Nej, här tror jag bägge lagen kan göra mål. 1-1 lär det inte stanna på med tanke på att Peking skuggar topplagen och behöver vinna varje match. 3-1 och 3-3 när lagen möttes i fjol - jag blir inte förvånad om det blir något liknande här.

3-1 Peking?

Ett par ord om hörnspelet på Elfsborg: Lundevall, Jebali, Jesper Karlsson m.fl. gillar att utmana. Och Elfsborg ligger gärna brett och attackerar från kanterna. Bör ha en del boll och spel här trots bortaplan. Tilltalande odds på en lina Elfsborg klarat (12 hörnor mot Örebro och 6 mot Bajen) i bägge matcherna hittills.


This is the stats tab
This is the post tip