Intressant match i kväll mellan två snabbt spelande konstgräslag. Jag är imponerad av Norrköping som jag just nu håller som AIK:s största hot till guldet. Backar dem här.

Senaste möten
Elfsborg - Norrköping 3-3
Norrköping - Elfsborg 1-3

Allsvenskan
3. IFK Norrköping 13 8 3 2 24:14 27
11. Elfsborg 13 4 4 5 15:17 16

Peking hemma
7 6 0 1 14:7 18

Formen
V, O, O, V, V

Senaste match
Norrköping - Häcken 2-1

Elfsborg away
6 3 0 3 9:10 9

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
Elfsborg - Hammarby 0-0

Peking fortsätter att övertyga. Vann senast utan Linus Wahlqvist som sålts till Dresden. 2-1 mot Häcken efter mål av Simon Thern från distans och självmål/köttarmål av A Johansson. Till den här matchen lämnar Jensa G förljande besked om truppen.

– Alla utom "Blomma" (Andreas Blomqvist) är friska och tillgängliga. Precis så vi vill ha det, men sällan det är fallet, säger Jens.

"Det innebär att även Kalle Holmberg, som vilade senast mot Häcken, är redo för spel igen."

Stark förstärkning där således. Tycker att Pekings lag är jäkligt intressant med så många olika anfallsvapen. Thorarinsson, Sigurdsson, Skrabb, Moberg-Karlsson, Jordan Larsson, Simon Thern och Alexander Fransson. Även duktiga spelare på fasta i Adde J, Fjoluson, Dagerstål. Ja, hela laget är målfarligt på ett eller annat sätt. Jakobsen en bra inhoppare också liksom Gerson, Sjölund.

Kommer från sju allsvenska matcher utan torsk varav fem av dessa vinster. Kryss mot AIK och Djurgården - på bortaplan. Norrköping är seriens bästa hemmalag.

Elfsborg? Uppåtgående trend. Efter tre raka segrar mot Dalkurd, Trelleborg och Örebro fick man 0-0 mot Hammarby i en match som kunde gått hur som helst. Jebali brände straff i slutminuterna i en match som borde slutat typ 3-3. Till i dag får man sin bästa poängspelare Simon Lundevall åter. Saknar Per Frick och Jörgen Horn, annars inga direkta kännbara avbräck. Thelin har absolut fått ordning på laget, samtidigt tycker jag att man haft ett tacksamt schema segrarna innan Bajenmatchen. Upp till bevis här. I mina ögon är Peking ett spetsigare och mer balanserat lag med fler nycklar i verktygslådan. Dessutom hemmastarkt och chans att kliva upp på andraplats i jakten på AIK i topp.

SPELTIPS
Jag spelar rak etta till 1.80 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip