Under måndagen har vi topplacerade IFK Norrköping som ska spela mot seriens starkaste kontringslag Elfsborg som för närvarande är tvåa i tabellen. Två lag med extrem offensiv spets i form av spelare som Ondrejka, Bernhardsson, Sigurdsson, Nyman mfl mfl. Det bara osar av alternativ i offensiven och det är alltid underhållande fotboll som bjuds på mellan lagen.

Senaste match: Varberg - Norrköping 1-3 (Expected goals (xG) 1.18-1.30)
Oerhört svag första halvlek av Peking som har svårt att skapa målchanser mot ett samlat Varberg, det märktes att Sigurdsson saknades och det var lite svårt att skapa ett spel utan honom. Varberg tog ledningen och känslan var att det skulle hålla. Därefter lossnar det i andra halvlek med mycket fart hos gästerna som lyckas kvittera och sedan är helt plötsligt Varberg i brygga och Peking kan gå därifrån med tre nya poäng. Starkt.

Senaste match: Elfsborg - Värnamo 2-0 (Expected goals (xG) 3.58-0.78)
En match som börjar med chanser direkt som så alltid med Elfsborg. Värnamo ska nog ha en tidig ledning med ett friläge. Därefter skapar Elfsborg chans på chans. Ondrejka visar återigen hög klass och detta Elfsborg är väldigt underhållande att se med sådan speed och påfyllnad i offensiven. Vinner komfortabelt 2-0.

Truppstatus IFK Norrköping:
Anton Eriksson osäker efter huvudskada i matchen mot Varberg.
Bästa spelaren Arnór Sigurdsson saknades senast, tillbaka här?

Truppstatus Elfsborg:
Per Frick enda frågetecknet, annars är alla tillgängliga.

Båda lagens offensiva spets ser till så det prasslar i näten flera gånger?

IFK Norrköping kommer till matchen med tre raka segrar medan Elfsborg kommer till matchen med sex raka segrar. Det lär finnas självförtroende så det räcker och blir över. Med tanke på den offensiva spetsen och hur de faktiskt släpper till mycket målchanser så har jag svårt att detta inte ska bli en hel del mål, . Inget av lagen är sådär värst intresserade av att rulla runt och skapa kontroll av matchbilder utan det är ofta fram och tillbaka. Desto öppnare spel med omställningar, desto bättre är det för lagen i vanliga fall. Tar lagen ut varandra här eller blir det ännu mer utav det goda? Jag tror på det senare.

Spel: Över 2.5 mål till 1.80 hos Pinnacle