Bajen reser till Norrköping på torsdagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger på IFK Norrköping.
2.03 hos Bethard , SpeedyBet & FastBet .

Oddset på raka Norrköpingssegern öppnade på i mitt tycke för låga 1.70-1.80. Efter Bajens fina insats i derbyt och Norrköpings förlust mot Helsingborg har oddset på hemmasegern dock gått upp så pass mycket att jag tycker det finns spelvärde på ettan.

Norrköping öppnade som bekant årets Allsvenska på ett briljant sätt. Ledde serien och var ett Levi-stolpskott nere i Malmö ifrån att ligga tio poäng före MFF. I stället har de börjat tappa poäng och nu är det fyra raka utan seger. Tycker dock de haft lite otur i en del matcher samtidigt som de fått möta lag i helt fel läge:
- Stormvarning och regn från alla väderstreck nere i Falkenberg (3-3).
- Bara kryss hemma mot Mjällby i en match de hade kunnat vinna.
- Förlust mot ett mycket bra Häcken i en match Peking åkte på ett rött kort.
- Förlust mot Helsingborg senast i en match där Peking fick två mycket tveksamma straffar mot sig. Tycker de förtjänade att vinna där, prestationen var faktiskt helt okej.

Fått in Hallenius och Wahlqvist under sommaren, bägge lär bli allt bättre ju mer speltid de får. Duon ger välbehövlig bredd för ett lag som annars matchats hårt under våren. En dags mindre vila än Bajen, men får å andra sidan äntligen spela hemma efter att ha haft tre bortamatcher senaste fyra matcherna.

Bajen imponerade stort mot Djurgården i helgens derby. Potentialen finns helt klart i laget som tillsammans med Malmö var en av de givna guldfavoriterna inför säsongen. Men har de kommit igång och är 2019-bra igen? Jag är inte helt säker på det. Insatsen mot DIF bar inte Billbornbajens signum precis. Var mer defensiv stabilitet snarare än offensiv briljans som gav tre poäng. Billborn var efter matchen inne på att de knappast skulle fortsätta med det spelsystemet, vi får väl se här. Jag överskattar inte segern då det blev en perfekt matchbild med tidiga mål mot ett väldigt blekt DIF.

Saknar Kacaniklic igen pga skada precis som Paulinho. Tankovic har spelat klart i Bajen för den här gången vad det verkar (även om han knappast gjort någon bajare glad den här säsongen). Någonstans är det ändå den fronttrion som gav Hammarby den där potentiella höjden att utmana MFF om guldet. De som levererar nu är spelare som Ludwigson och Rodic. Bra spelare, absolut. Men är de bra nog att bära ett lag som ska vara topp tre i Allsvenskan? Jag är inte övertygad om det, även om Ludwigson är otroligt jobbig att möta.

Norrköping är väldigt bra hemma. Tycker de förtjänat mer än de fått i poängväg senaste omgångarna, borde ha lite retroaktiv utdelning att hämta hem. Bajen har en dags längre vila och kommer från en riktigt bra insats - men jag vill se ett par bra prestationer i rad innan jag värderar upp laget till topp tre/fyra i serien. Tror Norrköping har rätt bra chans att vinna här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip