Damallsvenskan är återigen i full gång. Regerande mästarna Hammarby IF reser till Norrköping för att ta sig an Peking på Platinumcars Arena.

IFK Norrköping:

Ska spela sin första match sedan 24 juni, när man kryssade, 0-0, mot Brommapojkarna. Norrköping återfinns i mittens rike, på en sjundeplats med 17 inspelade poäng på 11 matcher. Norrköping har inte vunnit på tre matcher, med förluster mot Piteå och Rosengård som föranledde det mållösa krysset mot BP.

Jennie Egeriis har lämnat IFK Norrköping för schweiziska FC Luzern. Senast mot BP saknades Dana Leskinen, Viktoria Veber och Svea Rehnberg, men truppen mot HIF har ännu inte tillkännagivits.

Hammarby IF:

Regerande mästarna är trea med 27 pinnar på 12 matcher, men har redan halkat rejält efter överlägsna Rosengård, som vunnit samtliga matcher såhär långt. Hammarby är redan tolv pinnar bakom Rosengård, och fem efter BK Häcken, så Bajen har nog inte råd att tappa allt för många poäng mer om man ska vara med och göra upp om titeln i höst.

Hammarby vann förra mötet med Norrköping med 2-0 efter ett självmål från Maja Regnås och en balja från Anna Josendal. Josendal missar den här matchen, precis som Klara Folkesson, Emma Westin och Lotta Öqvist.

Hammarby vann derbyt mot AIK med 2-0 förra helgen och har nu tre raka segrar. HIF har gjort klart med japanska talangen Suzu Amano, som dock inte är spelredo och med i truppen till trippen mot Norrköping.

Hammarby piskat att vinna

Hammarby är piskat att vinna för att hänga med i toppen och är i grunden ett starkare lag än Norrköping. Raka tvåan finns till 1,45 hos Coolbet . 2/2 i HT/FT-marknaden finns till 2,26.

This is the stats tab
This is the post tip