IFK Norrköping tar emot Helsingborg på onsdagen.
Mitt speltips: Över 2,5 mål i matchen.

Smålurig match det här:
- Helsingborg åkte på en ny förlust i helgen, hemma mot Varberg. Goda råd är superdyra för HIF nu som måste ta in sex poäng på Degerfors sista fyra matcherna. Det enda som talar för Helsingborg nu är att de kan koppla bort allting och bara gå för att vinna varje match, de behöver inte fundera så mycket utöver det.
- Norrköping stod för en ny rätt oinspirerad insats och förlorade mot Sirius. Sex poäng ner till Degerfors på kvalplatsen borde räcka, men något poäng till behöver de nog ta.

Så 1x2-marknaden tycker jag är lurig. Norrköping är rätt klara favoriter, vilket är rimligt sett till att Helsingborg är seriens näst sämsta lag. Men HIF har allt att spela för medan Peking är opålitliga och mest verkar längta efter att säsongen ska ta slut. Överspelet gillar jag mer och om du har is i magen går det säkert att få ett bättre pris live.

För Norrköping håller ytterst sllan nollan.. Tre gånger av 26 har de lyckats med det hittills. Bland annat mot just Helsingborg för övrigt. Även om Helsingborg gjort få mål i år så kan de bara gasa här och se hur långt det räcker.
Även Helsingborgs defensiv lämnar en del övrigt att önska med endast fyra nollor på 26. Bägge lagen ligger relativt långt ner i listorna vad gäller xGa - så de släpper överlag till många målchanser.

Även om det kan bli offensiva avbräck (Khalili avstängd i HIF, isländska frågetecken i Peking) så tycker jag det ska vara bra chans för bägge att näta. Kryss borde vara ett rätt dött resultat, så vid 1-1 bör vi få två lag som går för det. Helsingborg för att deras existens hänger på det och Norrköping för att de ska vinna en match mot HIF hemma. Även vid ett scenario där Norrköping tar ledningen så måste Helsingborg gå för det ännu mer och då har Norrköping bra kontringsspelare som kan utnyttja det.

Utgångsläget gör att jag gillar överspelet här när det går att få 1.80+. Som sagt, med is i magen kan du säkert få ännu bättre live och inte minst är det värt att hålla koll på matchen i andra halvlek då det kan uppstå bra livespelsmöjligheter beroende på hur det går.

Speltips: Över 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip