Kalmar FF reser till Norrköping för en tuff bortamatch mot IFK Norrköping.
Mitt speltips: X2 eller asian +0.5 på Kalmar FF i första halvlek. Spelet sitter så länge inte Peking leder efter första 45.

Klasskillnad mellan lagen i grunden. Men Kalmar FF går in i den här omgången med allt att spela för, medan Norrköping hamnat i ingenmansland med väldigt liten chans att ta en europaplats. Peking hämtade upp 0-3 till 3-3 mot Sundsvall i en match som slutade 4-4 i sista matchen före uppehållet. Känslan var att deras säsong tog slut där. Kalmar har fortfarande allt att spela för då de i allra högsta grad är indragna i bottenstriden.

Tabellen:
5 IFK Norrköpin 27 14 8 5 50-24 50
12 Kalmar FF 27 4 11 12 20-40 23

Peking har viktige mittbacken Kasper Larsen avstängd och Simon Thern lär inte vara redo än efter sina problem.
Kalmars skadeläge blev så sakteliga bättre just före uppehållet.

Även om Kalmar sett riktigt risiga ut spelmässigt senaste tiden har defensiven varit okej hela säsongen. Utgår från att de kommer till Norrköping med en riktigt defensiv uppställning med ambitionen att göra det svårt för Peking här. Har också kunnat stå upp hyggligt mot topplagen i flera matcher:
0-0 i halvtid borta mot MFF.
0-0 i halvtid i bägge DIF-matcherna.
0-0 i halvtid hemma mot AIK, ledning mot AIK borta.
0-0 i halvtid hemma mot Peking.

Så det går att argumentera för att Kalmar gjort det lite bättre mot topplagen jämfört med hur det sett ut mot botten/mittenlagen. Det genomgående problemet är att Kalmar inte kunnat omvandla spel till mål. Så den här matchen tror jag passar laget helt okej.

Den kommer mot ett Peking som ska försöka ladda om till en mer eller mindre betydelselös avslutning efter ett långt landslagsuppehåll. Blir inte förvånad om det ser lite rostigt ut från pekings sida första 45. Sen kan de visserligen vinna ändå till slut, men jag tror Kalmar har bra chans att hålla ut till halvtid.

Speltips: X2 i första halvlek - odds 1.80 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip