Över 2,5 mål blir mitt spel i Norrköping-Malmö FF.
Finns hos LeoVegas och Unibet .

Toppmatch mellan det som var de två stora guldfavoriterna inför säsongen. Säsongsstarten har dock inte varit optimal för något av lagen. Malmö inledde med poängtapp mot Häcken och förlust mot Sundsvall. Verkar dock ha växlat upp nu då det blivit tre raka segrar och 7-1 i målskillnad. Så säsongsstarten får ändå anses vara okej - ligger på andraplats nu. Norrköping har haft det värre. Sex poäng hittills är en missräkning. Enda segern (Falkenberg hemma) var dessutom inte alls självklar trots att uppgiften såg passande ut. Tufft att tappa 1-0-ledning sent borta mot DIF nu senast. Skillnaden mellan en tung bortatrea och ett hedersamt kryss är stor i det här fallet.

Därför är den här bataljen, även om det bara är omgång sex, något av en måstematch för Norrköping. Bör verkligen vinna för att haka på i toppstriden. Skulle Peking förlora är det sju poäng upp till MFF. Positivt då att Jordan Larsson är tillgänglig igen efter sin avstängning. Totte Nyman lär vara out efter att ha missat torsdagens match. Offensiven är ändå rätt bred och Totte Nyman har inte sett skarp ut när han väl spelat, så inget stort avbräck i dagsläget. Malmö har fortfarande lite mittbacksbrist och är definitivt starkare framåt än bakåt. Peking är normalt sett väldigt starka hemma - så nog lär de få sina chanser här.

IFK Norrköpings defensiv har varit bedrövlig hittills. Släppt in nio mål på fem matcher och har bara hållitl nollan mot ett defensivt balanserat AIK (som ändå borde gjort något mål till slut). Det har verkligen sett så illa ut som siffrorna säger. Andreas Johanssons ledarskap saknas helt klart. Mot bakgrund av det är det svårt att se hur MFF, med seriens förmodligen bästa offensiv, gå mållösa härifrån.

MFF har fått en extradags vila, men matchen spelas på Norrköpings snabba konstgräs. Så det finns faktorer som talar för bägge lagen här. Malmö är rättmätiga favoriter men Norrköpings kapacitet är stor när allt stämmer. Därför har jag lite svårt att välja en vinna. Att det blir mål i matchen känns som ett bättre spel då. Båda lagen känns vassare framåt än bakåt och det går verkligen att se bägge lagen näta. Med tanke på den svaga säsongsinledningen bör Peknig verkligen gå för det vid eventuellt likaläge.

2-1 åt något håll?

Speltips: Över 2,5 mål - 2.02 LeoVegas , Unibet

This is the stats tab
This is the post tip