Peking inleder tävlingssäsongen hemma mot Öster.
Mitt speltips: Under tre mål asian. Bethard eller FastBet .

Öster var Superettans tajtaste lag i fjol. Hade under 2,5 mål i 21/30 seriematcher. Nu tappat skyttekungen Mortensen, som gjorde klart flest mål i fjol, till seriekonkurrenten Trelleborg. Inte fått in någon riktig ersättare till honom ännu, så det ser rätt skralt ut där framme nu. Kozica har i och för sig kommit in, men han har väl inte rosat marknaden så mycket senaste tiden (bara fyra mål i fjol för TFF i Superettan).

Visserligen ny tränare inför i år, då de fått in serben Tufegdzic. Lite av ett oskrivet kort som varit i Island en del. Så möjligt att de kommer lägga om spelet en del, men stommen i truppen är den samma som i fjol, vilket är rätt defensivt skickligt. 0-0 mot Kalmar i genrepet i alla fall. Släppte in minst antal mål i serien i fjol och hade lägst xga.

Ställs mot ett Peking som förstärkt bra under vintern. Bland annat fått in defensivt skicklige Ekpolo. Alla har väl sett och hört strulet med fjolårets allsvenska skyttekung Adegbenro. Verkar inte som han kommer till spel här, vilket såklart är ett avbräck om så blir fallet. Har en offensiv som skulle kunna explodera ändå med Totte Nyman, Levi m.fl. men lite försvagning blir det.

Första matchen för säsongen med allt vad det innebär. Kan tänka mig att det blir lite ställningskrig i början och jag tror Norrköping har bra chans att hålla nollan. 3.0 är en lång lina - det krävs fyra mål för förlust. Öster är inte laget som brukar falla ihop. Tror de kan stå emot rätt hyggligt här.

För mig känns 1/2-0 som tänkbara slutresultat här. Underspelet bör vara bra att gå in i matchen med, blir nog läge att spela överlinor live med det i ryggen om det skulle öppna sig.

TV: 12 miljoner extra på Stryktipset!




This is the stats tab
This is the post tip