Peking tar emot Östersund på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om de vinner med två eller fler mål.

Det här är framför allt ett spel mot Östersund - seriens sämsta lag. Förlorat sju av de senaste åtta allsvenska matcherna och förra veckan åkte de även ut ur Svenska Cupen borta mot BP. Måste ta in fyra poäng på Örebro och tre på Mjällby för att ta en kvalplats. Svårt att se det när de tagit nio poäng på första 16 och övriga bottenlag förstärkt truppen under sommaren. Ser mer och mer kört ut. Värvningsförbud, svag ekonomi och misskötsel har tagit klubben, som för bara ett par år sedan slog Arsenal på Emirates i Europa League, till botten av Allsvenskan. Just värvningsförbudet gör att truppen är liten och att de måste hasta tillbaka småskadade spelare och att de inte kan träna ordentligt. Även dragits med skador som gör att tillgängliga spelare får spela på ovana situationer.

Här saknar de dessutom tre ordinarie pjäser pga avstängning:
- Turgott (fem av sexton mål har kommit från honom trots att han missade en dle matcher pga Gold Cup).
- Hörberg (spelat näst flest minuter i år och en av få spelare i truppen jag tror spelar i Allsvenskan nästa säsong).
- Mensiro. Är väl ingen höjdare, men startar när han är tillgänglig och har ändå varit med ett tag.

Fanns inte mycket till bänk sedan innan, nu kommer det vara ännu tunnare när tre ordinarie spelare saknas. I match efter match släpper de till väldigt många målchanser samtidigt som de skapar lite själva. Klart sämsta laget i serien på alla sätt och vis.

Norrköping blandar och ger i sina prestationer. Tror det är tydligt för alla att de inte är ett topp fyra-lag den här säsongen, men i sina bästa stunder finns det definitivt kapacitet. Det här är en match de bara måste vinna för att haka på i kampen om att eventuellt hugga på en Europaplats. Positivt är att Adegbenro ser fortsatt vass ut och att Nyman börjar komma tillbaka. Den senare är kanske inte i full form ännu, men viktig som ledarfigur. Bara vunnit två matcher med mer än ett mål den här säsongen, men det här är säsongens mest tacksamma uppgift å andra sidan. Toppchans för Peking att vinna här och kommer bara ledningsmålet hyfsat tidigt bör de kunna döda matchen med fler mål.

3-0?

Speltips: Asian -1,5 på IFK Norrköping.

This is the stats tab
This is the post tip