IFK Norrköping-Sirius, 17:30 på Östgötaporten:
Peking att leda i halvtid och vinna matchen spelas hos bet365

Hemmalaget nämndes som en guldutmanare inför årets säsong, men kryssade alldeles för mycket under våren. Avslutade dock starkt med 3-1-0 före uppehållet och följde upp det med en stark seger borta mot AIK (2-0) i tisdags. Känns nu helt klart på gång. Tror också att laget har stor nytta av att därmed ha en tävlingsmatch i benen till skillnad från Sirius. Prestationen var bra trots två tunga avbräck i form av Thern (sjuk) och Fransson (avstängd). Bägge bör kliva rakt in i laget här (Thern är ett litet frågetecken då han var sjuk inför AIK-matchen, men han har tränat i veckan). I stället är Gerson avstängd, men det gör inte så mycket med tanke på vilka som återkommer.

Positivt var också att den tidigare rätt så darriga defensiven såg bättre ut än tidigare - kanske gjorde uppehållet truppen gott. Dessutom fick Totte Nyman göra två mål. Hemvändaren var något av en besvikelse under våren, kanske delvis beroende på att han inte spelat särskilt mycket senaste säsongerna. Kapaciteten finns dock där och han borde rimligtvis bli allt bättre.

Normalt sett starka som satan hemma också.

Sirius har en tung avstängning på mittbacksledaren Ceesay. Har också ett jobbigt skadeavbräck då Robert Åhman-Persson fortfarande inte är hel. Det är mycket ryggrad som saknas i en redan rätt tunn trupp. Ligger inför den här matchen tolva, med tre poäng ner till kvalplatsen. Jag ser en höst där Sirius får kampa om att hålla sig ovanför den förhatliga kvalplatsen, tycker inte laget är bättre så den här säsongen.

Samtidigt är Sirius ett lag som gärna vill bjuda upp till spel. Brukar ha relativt mycket boll i matcherna, framför allt jämfört med bottenkonkurrenterna. Tror därför laget är en motståndare som passar Peking rätt så bra. Tycker Norrköping har svårt mot lag som backar hem och packar ihop - de trivs bäst när de får ytor att spela på och kan få en del offensiva omställningar.

Här tycker jag det skiljer en klass i grundkapacitet mellan lagen. Och medan det mesta pekar uppåt i Norrköping finns det ett par frågetecken runt bortalaget. Tror Norrköping går ut och tar tag i matchen från start och att vi får se den där typen av glasklar hemmaseger som laget stått för 6-8 gånger per säsong senaste tre-fyra åren.

Uddamålsledning i halvtid och sedan 3-1 som slutresultat?

This is the stats tab
This is the post tip