Över 1,5 mål i första halvlek mellan IFK Norrköping och Gefle testas.

Tror på en målritk tillställning här, vilket även oddssättare och spelmarknad verkar göra. Ö2,5 i matchen ger i skrivande stund runt 1.50 och ö3 mål i matchen är tydlig oddsfavorit. Det är väl inte så konstigt heller, de här lagens senaste matcher har innehållit en mängd mål. Norrköpings tre senaste (halvtidsresultat inom parentes):
Rosenborg 3-2 (0-1)
Östersund 3-3 ( 2-1)
Rosenborg 3-1 (0-0).

Gefles matcher efter uppehållet:
Falkenberg 1-2 (1-0)
Kalmar 4-2 (2-2).

En hel del mål både framåt och bakåt alltså. Gefle har faktiskt släppt in flest mål i hela serien, medan Norrköping gjort flest. Nu har Peking visserligen en offensiv som är rejält försvagad jämfört med i våras, men man har åtminstone en skadefri trupp att tillgå:

1. Andreas Vaikla, Henrik Castegren, Jà³n Gudni Fjà³luson, Andreas Johansson, Christoffer "Totte" Nyman, Linus Wahlqvist, Andreas Blomqvist, Nicklas Bärkroth, David Moberg Karlsson, Christopher Telo, Eric Smith, Marcus Falk Olander, Sebastian Andersson, Daniel Sjölund, Andreas Hadenius, Filip Dagerstål, Adin Bukva, Tesfaldet Tekie, Michael Langer

Jämfört med Rosenborgsmatchen skulle jag gissa att Tekie och Moberg-Karlsson kommer in från start. Möjligtvis även målvaktsnyförvärvet Michael Langer. Välbehövligt nyförvärv för Peking, Vaikla har inte direkt övertygat, det tidigare så stabila Pekingförsvaret har sett sämre ut med Vaikla än med Mitov-Nilsson. Tror Moberg-Karlsson ger välbehövlig energi i ett lag som gör femte matchen på 14 dagar, tycker han såg okej ut mot Östersund förra helgen. I övrigt är Seb Andersson och Nyman fortsatt rätt så heta. Antar att IFK kommer försöka sätta full fart framåt från start här, med tanke på spelschemat är en bra start viktig för att få med sig fansen och behålla en hög energinivå. I samtliga allsvenska hemmamatcher i år har Peking gjort mål i första halvlek.

För Gefle har Oremo gett klartecken för spel, viktigt för deras del. Däremot är ordinarie mittbacken Rauschenberg avstängd, ommöbleringar i ett redan dåligt försvar är knappast idealt inför den här matchen. Samtidigt gjorde man fyra baljor mot Kalmar senast och offensiven är inte helt tandlös. Bör kunna såra IFK med snabba omställningar.

Statistiskt sett har 5/14 matcher för Peking innehållit minst två mål i första halvlek.
För Gefle är motsvarande siffra 4/14.

Tror det kan bli lite hela havet stormar här, redan från start. Jag tror Peking har vad som krävs för att ladda om, finns en del rutin och jag tror man klarar balansen mellan att rotera för att få in energi och behålla kvalité på planen. Inget mer Europaspel vankas, så det är bara MFF-jakt på agendan numera. Tror laget kommer försöka inleda i ett furiöst tempo för att få en så bra start som möjligt. Gefle är inte ofarliga och bör väl kunna såra och skapa chanser då och då. Med tanke på vilka målfester lagen varit involverade i senaste tiden blir jag inte förvånad om vi får se minst två mål redan i halvtid.

This is the stats tab
This is the post tip